Kubota B7000 - Hoe te zien of de voorwielaandrijving nog werkt

Hallo, hoe kan ik makkelijk controleren of mijn voorwielaandrijving nog werkt, heb namelijk het gevoel dat die het niet meer doet. De as tussen de versnellingsbak/ koppeling en de voorbrug draait nog wel maar als ik hem voor op de krik zet en de voorwielen draai dan draait deze as niet mee
Groet,
Peter

Deel dit topic

Peter1956

Reacties

jd fan keiendorp
Draai je wel beide wielen tegelijk ?
boegie
@jd fan keiendorp precies, anders gaat de as door de werking van het differentieel niet draaien
Fast Eddy
Probeer maar eens te slippen. Doen de voorwielen dan nog niks is de bout of spie misschien geknapt. Of de spiebanen zijn uit de as gesleten.
Als je heel scherp stuurt met voorwiel aan drijving aan dan draaien ze niet geleik rond dan gaan ze stotteren, is bij mij wel tenminste
Of iets in de hef hangen en in het zand op de grond zetten als de druk van de hef is en het staat stevig op de grond dan slipt ie vanzelf.
jd fan keiendorp
Even tegen een boom aanzetten en koppeling op laten komen dan zie je gouw genoeg of de voorwielen meetrekken
roscho
Motor stop, voorwielaandrijving inschakelen en een voorwiel opkrikken. Als je het niet kunt draaien, is er verbinding met de achterbrug. Kun je het wel draaien, dan is de boel kaduuk.
Andere mogelijkheid: draai op verharde grond een scherpe bocht (4WD ingeschakeld). Nu zullen de voorwielen spanning opbouwen en wat wegglijden. Doe dit niet te lang, de opgebouwde spanning is niet goed voor de tandwielen, waaronder het voordifferentieel.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B7000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!