New Holland TCE 50 - Ben op zoek naar de handleiding en/of onderhoudsboekje

Sinds een paar maanden ben ik de trotse bezitter van een New Holland TCE 50. 14 jaar oud en in prima donsitie. Helaas zijn de handleiding/gebruiskaanwijziging/onderhoudsboekje etc niet in mijn bezit gekomen. Kortom tis zo nu en dan nog wel wat gepuzzel om goed met de trekker om te gaan. Wie kan mij helpen aan de bij deze trekker behorende documentatie? Vast bedankt voor de moeite.

Deel dit topic

TCE 50

Reacties

marreeljens
Beste,

Wij hebben deze trekker al geruime tijd geleden verkocht en hebben bijgevolg ook geen informatie meer hierover. Alleen kan ik je gerust helpen met al je vragen over de trekker. Wat zou je graag allemaal weten over de tce 50
TCE 50
@marreeljens Beste Jens, gaat me om oa het schakelen tussen de groepen A, B, C, gaat niet helemaal zonder gekraak. Vraag me af moet/kan dit alleen bij stilstand, vrijloop van voor en achteruit schakeling, vrijstand van de 1-4 versnellingshandel?
Tweede is de inschakeling van de electronische stand van de aftakas (540e) heb dit niet nog niet voor elkaar gekregen. Gewoon in schakelen is me al wel gelukt. Hoor graag van je en vast bedankt voor je moeite.
Oldtimer-fan
Quote Reactie van @TCE 50:
electronische stand van de aftakas (540e)

540E betekend niet "electronisch" maar "eco".
Dat wil zeggen dat je met minder motor toeren evenveel aftakas toeren kunt behalen ten opzichte van de gewone 540 aftakas.
Het schakelen tussen groepen (A,B,C) gaat nooit zonder gekraak. Hiervoor moet een tractor altijd stil staan. Het is ook niet de bedoeling om al rijdend van groep te veranderen. Alleen van versnelling veranderen kan al rijdend.
TCE 50
@Oldtimer-fan Bedankt voor de info, hier kan ik wat mee.
yoohan
@TCE 50
Schakelen tussen de groepen gaat zoals gezegd alleen met stilstaande trekker. Optioneel kan er ook nog een kruipbak opzitten, uit me hoofd en hendeltje bij je rechtervoet als je erop zit.
Veel succes met dit fijne trekkertje toegewenst. Zijn handige trekkers en weinig specifieke problemen.
TCE 50
@yoohan Zit inderdaad zo'n kruipstand op. Is wel even zoeken geweest naar dit model. Zit een MX voorlader op en is lekker compact. Moet nog even wat uren maken om er goed mee te kunnen omgaan. Met de hulp van de leden van dit forum gaat dat dan toch makkelijker en rapper.
yoohan
@TCE 50
Dan heb je er een mooi exemplaar aan!
Ik weet dat er bij mijn oud-werkgever 3 lopen, waarvan er twee tussen de 6 en 7 duizend uur hebben. Allebei wel keer een nieuwe koppeling (veel werk met hefmast achterop) maar geen gekke dingen met motor of versnellingsbak. Heb er zelf ook veel uren mee gemaak, trekkertjes hadden vechtlust genoeg voor hun formaat.
nhmonteur
Een eventuele originele handleiding is via een New Holland dealer te krijgen. Ik kan denk ik wel aan een digitale versie kunnen komen. Zal er vanavond even naar kijken
TCE 50
@nhmonteur met een digitale versie ben ik zeker geholpen vast bedankt voor je moeite!
nhmonteur
@TCE 50 Ik heb de gebruikershandleiding digitaal kunnen downloaden. Als je in een PB even je email adres stuurt, dan stuur ik je hem door.
Willem83
@nhmonteur goede avond, zou ik digitale handleiding ook kunnen krijgen van de new holland tce 50 Mvg Willem
nhmonteur
@Willem83 stuur me even een pb met het email adres. Dan zal ik hen morgen even sturen.
JohnDeere5085
Heb zelf voor onze TCE40 een handleiding besteld bij de dealer, informatie over de types schijnt echter lastig te vinden te zijn, aangezien ik 2 maanden achter een elektrisch schema heb moet bellen.

Groepen kan je alleen schakelen tijdens stilstand, versnelling 1-2-3-4 kan tijdens het rijden en ook naar beneden schakelen is geen probleem deze zijn gesynchroniseerd, wat betreft vooruit-achteruit deze kan je ook tijdens het rijden wissel van rijrichting.

de aftakas heeft 3 standen, op je koppelingspedaal, neutraal en op je aftakaskoppeling. Om de aftakas te veranderen van 540 naar 540E (750) moet de hendel voor de stand neutraal staan.
TCE 50
@JohnDeere5085 Hartelijk dank voor de info, erg nuttig voor mij om te weten!!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland TCE 50 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!