Deutz D30 - Welke olie in mijn deutz d30

Ik ben mijn deutz d30 aan het restaureren nu ben ik al zover dat ik overal nieuwe olie in moet doen. Maar nu weet ik niet welke olie ik moet gebruiken. Ik heb wel nog een vat mobil super tm 1000 x1 15w40 staan maar mag ik deze zomaar in mijn tractor doen. En wat is eigenlijk het beste voor zo een tractor synthetisch of half synthetisch
Maarten p

Reacties

Derkmax
Lijkt me als motorolie prima geschikt. Versnellingsbak en eindaandrijving met transmissie olie. De meeste olieleveranciers hebben op hun site een tool waar je de juiste olie voor je tractor kan kiezen.
bas101
Als je de trefwoorden hier in t forum ingegeven had , had je geweten dat synthetische en half-synthetische olie-en uit den boze zijn voor oldtimer tractoren als o.a. D30.
Jeroendeutz
Inderdaad, in een oldtimer moet 15W40, en geen half-synthetische olie. Kroon olie heeft bijvoorbeeld de 15W40 multigrade.
Gerlof P
Standaard hoort in de motor een W30 monograde olie en in de versnellingsbak/achterbrug een W90 Kroon oil heeft speciale oldtimer olie hiervoor
MulderDeutz1
Kan overal 15w40 in
peter Kies
Ben op zoek naar een contactsleutel of compleet contactslot met sleutel, wie kan mij hieraan helpen?
+1
deutz d25s
@peter Kies Kijk maar is op de website van Delegro, daar vind je zo'n contactslot wel.
peter Kies
Sorry voor een Deutz D30 van bj 1960
blauwe tractor
@peter Kies
Zoals @deutz d25s je al zegt, maar dit is net zo makkelijk:

shop.delegro.nl/Contactslot-Waarschuwingslichtscha…

Als je dit bericht wil bekijken moet je met de aanwijzer op de blauwe letters gaan klikken.

SUC6
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D30 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!