Persen

Kan ik met een cormick 323 een kleine balenpers aandrijven?? zoja zou ik graag willen weten welke.

alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

Boemrang
Geen probleem.
fiatjuh
Kan als je maar langzaam genoeg rijdt als er veel licht
strandbunny1
Ik heb een cormick pers zien staan voor 850 euro maar vraag me af als er iets kapot aan is of er ook onderdelen voor verkrijgbaar zijn.
SJB533
B46? Dat denk ik niet...
jd6620
Als ik jou was zou ik het gewoon nu proberen:P haha
strandbunny1
Hoezo niet??
SJB533
Wat denk je nu zelf?
strandbunny1
Niet genoeg daar schat ik zo
Inter1246fan
@strandbunny1

Als je wilt weten of er iets kapot aan is, dan neem je toch gewoon contact op met Jos Horsmans. Horsmans is familie van mij.
strandbunny1
Jaja 850 euro voor zo een pers is sowieso niet echt duur in verhouding, maar zal ook wel met het merk temaken hebben.
pieto84
Lijkt me wel een leuk persje. Is hier niet echt een gangbaar model. Dus onderdelen kon wel eens lastig gaan worden. Wat wil je ermee gaan persen? Hooi of stro?
ihc-driver
Dacht dat de B46 niet erg goede knopers hadden en dat je de B47 moet hebben, die moeten wel goed zijn
strandbunny1
Tjah maar zou dan wel eens weten wat voor pers mijn 323 wel aan zou kunnen, graag links op internet ofzo.
Vroem Vroem
Mijn opa heeft vroeger verschillende cormick persen gehad, welke volgens hem altijd kapot waren en niet goed persten. Daarna kwam er een Claas dominant daar was volgens hem nooit wat mee. Ik heb er zelf verder geen ervaring mee maar zoals ik het zie kun je voor €850,- niet alles verwachten. Je hebt trouwens wel een heel kleine trekker....
john deere 6630
Je gaat er gewoon naar toe zet er een tractor voor en maak een paar balen los en steek ze er opnieuw in en dan weet je toch al iets 😄
pieto84
Claas Markant zijn ook mooie dingen. Ik ken iemand die met een 633 en claas markant perst. Gaat mooi. Welger persen zijn ook hele mooi dingen, maar dat gaat je 323 niet trekken.
strandbunny1
speurders.nl/overzicht/bouw-en-tuin/…
nog een pers gevonden, dit keer een b47 Cormick pers
case 745 xl
Ik perste eerder met een b47 pers een een engelse cormick b 275 van 30 pk.
dat ging mooi maar voor de snelheid is het mooier om er iets meer vermogen voor te hebben
strandbunny1
Dus het zou kunnen?
case 745 xl
Ja aleen het nadeel van een b47 pers is de smalle picup
strandbunny1
Dat maakt niet zoveel uit, hoeveel zou ik voor die pers bieden?
case 745 xl
Ik denk dat je met 750 euro al een mooi eind opweg bent als de pers goed is
JOHNDEEREBOERTJE
Als je dat ding echt voor productie wilt aanschaffen dan zou ik het niet doen.
Maar voor de hobby is zoiets wel leuk.
En als dan het knoopapparaat niet zo goed is dat maakt dan niet zoveel uit als je er goed verstand van hebt.
goeiedag eem
@ strandbunny1, ik zou geen cormick pers kopen als ik jou was, we hebben zelf een B47 gehad maar daar mankeerde nog wel eens wat aan met de knoperij. we hebben hem zelf zo 3 keer weer netjes aan de gang gekregen maar waren er bijna mee op het eind of je moest echt heel langzaam persen dan ging het redelijk.mijn zwager heeft hem daarna nog een jaar gehad maar knoopte zelf meer dan dat de pers knoopte. De B46 is wat ouder maar heeft de zelfde knoopapparaten dus dat maakt niets uit dat de B47 beter is de B46 . dus ik zou er niet aan beginnen, maar als je het wil proberen niet meer bieden dan zo rond de €450 , das genoeg voor zo`n oude pers. maar ik zeg niet doen koop liever iets anders, een oude goed knopende newholland of een fahr of een claas.
goeiedag eem
Oh ja en als je naar een pers gaat kijken chek ook even de speling en de staat van de lagers in de pers wagen die zijn nogal prijzig als je ze vervangen moet, in de oudere persen kan ook nog een houten perswagen geleiding zitten, dus die even goed controleren voor je iets koopt, want dat bepaalt ook een groot deel van hoeveel pk je nodig bent, als de perswagen met het mes netjes strak langs elkaar loopt snijd hij met wijnig pk`s, is deze te speling te groot zal je trekkertje hem al gou niet meer aan kunnen omdat hij dan niet meer snijd maar begint te roppen
strandbunny1
T punt is dat je hier in zuid limburg niet veel balenpersen vind, of het is al welger maar die zijn vaak zeer prijzig.
weurding
Zuid limburg ligt tegen duitsland aan en als het ergens wemelt van de persen is het daar wel, kijk even op traktorpool.de en zoek een plaats in de buurt qua plz, in deze "umkreis" is vast wel iets goeds te vinden
Fendt_favorit
Dat gaat prima met 26 pk! Wij hebben ook vaker geperst met een 25 pk aan een New Holland 68 pers (vergelijkbaar formaat). Gaat prima!
IHC-power
Cormick B-47 persen zijn prima persen. Hebben er zelf 1 en hebben er nooit problemen mee gehad. Losse balen kan ik op 1 hand tellen. De meeste B-47ers zijn doorheen de jaren uitgerust met andere knopers dan die van de B-46, die dan ook prima werken. Wij hebben normaal de 453 voor de pers hangen, perst prima. Maar ook de 326 heeft ervoor gestaan en dat gaat ook goed. (heeft dezelfde motor en dus ongeveer dezelfde pk's als een 323). Moet lukken dus!
looman
Filmpje met praktijkvoorbeeld Volvo400 en B47 zie tractorfan.nl/movie/5062/ Als je een beetje technisch bent, dan kun je met de boeken erbij het best mooi werkend krijgen. 1 keer afgesteld, van 1200 balen 5 los, waarvan enkele bij touw-wissel. Pers werkt met sisal touw, kunststof vergt andere afstelling.
lanzkundendienst
Mooie Welger ap12-k kopen, simpele en degelijke techniek. Deze zijn voor redelijke prijzen te koop en je kunt de gangbare onderdelen nieuw nog kopen.
Tom VB
zo doen wij het, met deze JD gaat t prima ! Ook een oud beestje, schat 30 +
goeiedag eem
We hebben de B47 ook wel een jaar of 7 mee geperst en het eerste jaar 3500 pak met 4 lossen, en daarna werd het steeds weer wat erger met de lossen, weer afgesteld en weer goed en zo maar door tot hij niet meer aftestellen was en alles op was vanwege de slijtage, mijn maat heeft er ook 2 gehad met exact de zelfde problemen en ook met de B46 die we hadden was het zelfde. ik zal niet zeggen dat er geen goeien zijn maar ze staan hier de omgeving door de regel bekend dat er nog wel eens wat mee aan de hand is. En we persen altijd met sisal touw,omdat dat niet zo veel slijtage aan de knoopapparaten brengt
case 745 xl
Die b47 persen zijn inmiddels 40 jaar oud dan is het natuulijk ok geen wonder dat er wel eens iets mee is.
ik pers nu zelf met een international 440 zoon 4500 pak per jaar maar die heeft een andere knoper met zwevende mesjes en die snijd de touwen dus beter door dan een b47

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!