Illustratie van:

Ford 4610 - Verlichting defect zekering defect

Goedemorgen, wij zijn in het bezit van een leuke ford 4610. Vanaf het begin werkte de verlichting al mondjesmaat wel of niet.

Nu besloten om de achterlichten te vervangen ivm omdat alles gewoon op en kapot is. Gisteren de oude gedemonteerd en de nieuw aangesloten. De verlichting blijft helaas branden,knipperlicht werkt niet- ook niet in voor of aan het stuur in de cabine. Wanneer je de rem intrapt gaat alles uit. Kabeltjes zijn correct aangesloten-wisselen hierin gaf niet het gewenste effect.

Linksachter doet het niet meer nu. Rechtsachter doet het wel maar geeft ook alleen constant licht.

We hebben geprobeerd te kijken of dit in de zekeringen zit. Wellicht dat we daar iets kapot gemaakt hebben. Wel valt op dat de zekeringhouders erg geoxideerd zijn en dat er 2 zekeringen missen.

Wellicht kan iemand mij helpen aan een aansluitschema van de zekeringen zodat we zeker weten dat die allemaal goed zitten.

Voor doen de kipperlichten helemaal niets meer en hebben het tot voor kort wel gedaan.

We zijn beginnend hobbyist en zouden het leuk vinden om het zelf te proberen. Mocht dat niet lukken dan moet het maar door een mechanisatie bedrijf gebeuren. Alleen als je het zelf niet probeert gaat het nooit lukken natuurlijk.

Deel dit topic

Reacties

jannie2001
Zekeringen al rond gedraaid en Polen schoongemaakt? Misschien ligt het aan de massa.
Robert45
Hartelijk dank voor deze super snelle reactie. We hebben er natuurlijk wel aangezeten en volgens mij maakt alles goed contact, voor de zekerheid kan ik ze wel even schoonmaken.

Iemand een idee waar ik een zekerinsschema kan vinden? Aangezien er ook zekeringen missen. Zou het helpen om de polen schoon te maken en alle zekeringen te vervangen uit zekerheid?
+1
Mcguyver
Het kerstboom effect dat je hebt geeft aan dat je nieuwe lampen slecht contact maken met de carrosserie
Robert45
Die nemen we mee, anders maar een nieuwe draad op het chassis maken. Spul is natuurlijk allemaal ontzettend oud.
Robert45
Foto van de zekeringkast

(klik om te vergroten)

Ziet er ook niet erg fris uit?
+1
Fordje4600
Massa los draaien en schoon maken
+1
jammermaarhelaas
Voor trekkerbegrippen is de zekeringenkast nog best goed in orde.

De twee rode zekeringen zijn kapot, en de onderste heeft een erg aangetaste houder, deze zekeringen dus even vervangen, en de pen waar zoveel aanslag op zit even schoonmaken met schroevendraaier/schuurpapiertje.
Ook adviseer ik om met contactspray even langs de klemmen te gaan (voornamelijk daar waar de zekeringe in de klem zit) en dan zoals @jannie2001 al adviseerde, even de zekering te "rollen" in de houder, dan maak je de contacten weer wat schoon.

Als er lampen uit gaan als er meer tegelijk moet branden, dan zit de oorzaak vaak in slechte aarde, er zit vaak wel een aarde kabel aan het armatuur, ik zou deze even nalopen en zien of deze nog goed contact maakt, eventueel een nieuwe aarde kabel trekken.
jannie2001
Bij mijn 5610 missen er ook 2 zekeringen maar er gaat verder ook geen draad vanaf. Alleen een aanvoer dus dat kan wel orgineel zijn. Ik had het ook en heb toen bij het restaureren compleet nieuwe kabels getrokken
+1
Klein Rot
Meestal is dit een massa probleem, even een testkabel van de - pool van de accu op de massa van de lamp monteren en kijken wat er gebeurt. Werkt dan alles naar behoren dan een goede kabel trekken naar een goed aansluitpunt op het chassis van de trekker, niet op het spatbord of de cabine.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4610 en hebben de trefwoorden verlichting en zekeringen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
789
TREFWOORDEN