Wanneer beste tijd om gras te zaaien?

Hallo,

Ik vroeg vraag mij af wanneer ik gras in kan zaaien en of dat eventueel nu al kan?
Ik wil bepaalde plekken in de paardewei bijzaaien zodat het er van de zomer weer tip top bij ligt...

Alvast bedankt
bas repko

Reacties

+1
Fast Eddy
Ik zal nog even wachten totdat de dagen wat langer worden en de temperatuur wat omhoog gaat.
+1
boegie
Grondtemperatuur is nu nog wat laag om het gras te laten ontkiemen, gebeurd dat niet vanaf een graadje of tien? Onder de tien graden groeit het gras overigens ook niet echt als het al wel ontkiemt is
+3
walker1
Ik doe het zaaien meestal om 2 uur 's middags. Of dat de beste tijd is weet ik niet, maar meestal kwam het gras wel op.
Het kan nu ook, maar dan loop je natuurlijk wel in het donker te klooien.
Sommige grassen, Engels Raai bijvoorbeeld, kan al ontkiemen en groeien vanaf 2 graden boven 0, maar erg hard zal het niet groeien. Verder krijgen we ongetwijfeld nog wel (nacht)vorst of heel nat weer. Dus ik zou sowieso nog wel een aantal weken wachten en gaan zaaien als er mooi voorjaarsweer aan komt.
+1
Mdbm
Meestal vanaf half maart. Dan is de grond al wat opgewarmd en is het groeizaam weer. Tegen de zomer staat er zeker genoeg gras op.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!