Hoeveel pk voor een klepelmaaier van 1.8 meter en welk is dan de mogelijke rijsnelheid ( capaciteit)

Wat is het nodige vermogen van de tractor bij een klepelmaaier van 1.8 meter en hoe hoog is de werksnelheid als je hoog bermgras moet klepelen.
valtra1

Reacties

+1
case 745 xl
Ik heb voor een 2 meter boxer klepel maaier meestal een jd 1640 met 62 pk die kan hem goed doen. Alleen met veel lang en taai pitriet gaat de trekker uit. Denk dat het met lang taai berm gras met een km of 4 a5 wel gebeurd is om nog netjes te maaien
Derkmax
Zou toch een iets sterkere trekker pakken. 70 tot 80 pk. 4 km is mooi. Dingen zijn nou eenmaal niet op snelheid gebouwd.
+1
ronald-deutz-fahr
Ik kan met 80 pk makkelijk uit de voeten met die werkbreedte, 60 zou ook al voldoende zijn. Snelheid maken kan je toch niet bij ruig gewas. Doe hier de slootkanten 1 of 2x per jaar met zo’n ding maar hij moet er lekker aan kouwen om netjes te werken.

(klik om te vergroten)

inspecteurfendt
Mijn nonkel heeft een trekker van 70 pk en een klepelmaaier van 1m60. Ik hoef dan ook niet veel gas bij te geven. Hij zou ook perfect met 1m80 overweg kunnen.
valmet6400power
Ik heb soms wel is de 72 pk sterke Case 1394 voor onze Perfekt klepelmaaier hangen van 1.80 meter breed. Als het gras niet te lang is lukt dat wel met de trekker op 1000 toeren aftakas en dan de motor met 1200 toeren. Als het gras/riet wel lang is dan gewoon in 540 en motor op 1900 toeren, dan gaat de snelheid wel omlaag maar net wat @Derkmax zegt, als je hard gaat rijden gaat de maaier toch kauwen. Dat gaat prima overigens.

Grootste "probleem" is eerder het feit dat de trekker met 3.5 ton zonder frontgewicht en 3.7 ton met gewicht nog lichter blijft dan onze tweede trekker met een leeggewicht van 4300 kg. Als het droog is, geen probleem, maar zo gauw het glad wordt in het land en de klepelbak helemaal onderin dan wordt het wel is spannend!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!