Illustratie van:

Welger AP 61 - Is dit type een goede pers

Ben van plan om een pers te kopen

Deel dit topic

Reacties

+1
flip1150
Toen hij nieuw was wel. Het is een wat oudere pers dus kan ik van achter de computer niet zien wat de staat van onderhoud en slijtage is. Je moet zelf beoordelen of je hem wel of niet goed vind.
de trekker gek
Okee bedankt. Voor je reactie@flip1150
+2
goeiedag eem
@de trekker gek , het is precies zoals flip 1150 zegt, een pers is zo goed als dat hij onderhouden is, als je naar een pers gaat kijken vertrouw niet op iemand die zegt dat hij goed perst, en dat dan ook zo is, altijd eerst proefdraaien en laat hem dan maar pakjes van 30 cm maken , dan knoopt hij lekker vaak en kun je goed zien of hij steeds goed knoopt, controleer de knoopapparaten op speling en dat geld ook voor de perswagen, altijd voelen met een koevoet of er veel speling op zit, in de apparaten en de perswagen zitten de onderdelen die nog al eens duur uit kunnen vallen als er wat vernieuwd moet worden. en wat ook makkelijk is voordat je heen kijken gaat zoek op youtube een filmpje op van hoe zon knoopapparaat werkt (wel van het merk wat je gaat bekijken welger heeft een ander apparaat dan bv new holland) en bestudeer dat, en draai als je naar een pers gaat kijken de pers een met de hand rond tijdens het afknopen van een nieuw pak dan kun je goed zien of het allemaal klopt
de trekker gek
@goeiedag eem okee bedankt voor de informatie
+2
flip1150
Ik heb een jaar of 8 geleden een pers gekocht (new holland 270).
Omdat ik niet echt verstand had van persen heb ik een klein beetje een miskoop gedaan in die zin dat de pers verder versleten was als wat ik dacht.
Dit heeft mij het eerste jaar 1200 euro aan onderdelen gekost. Gelukkig ben ik niet a technisch en heb ik alles zelf gerepareerd. Ik heb de knopers speling vrij gemaakt en opnieuw afgesteld (al na 75 pakjes de eerste goed geknoopte). Vanaf die tijd draai ik vrijwel probleemloos met zelden een misser.
Wat ik wil zeggen is dat je een beetje geluk moet hebben met wat je koopt.
Welger is top kwaliteit met een wat hoger prijskaartje.
basia
@flip1150

Jammer dat je er geen fotos van heb op staan
+1
goeiedag eem
@flip1150 welger top kwaliteit??? ze worden als de beste omschreven, maar sorry maar die willen ook wel kapot, ik wil zelf persoolijk geen welger hebben, alleen al vanwege de dure onderdelen en heb er ook genoeg van gezien, ook persen van een paar jaar oud. Afgelopen zomer nog een paar apparaten speling vrij gemaakt en nu maar hopen dat ze hem weer aan het knopen krijgen. Die pers is gekocht omdat welger goed is, nou als je nog niet vloeken kan dan leer je het wel met die pers. Doe mij maar een deutz fahr hd 440 of een 490 die kunnen kwa capaciteit zeker zoveel aan of nog meer. Maar zo heeft iedereen een eigen mening over een merk, maar als ze zeggen van welger is de pers dan gaan mijn haren overeind staan (sorry) want er zijn zeker persen die ja zo goed zijn maar die alleen onder gewaardeerd zijn.
Welgerap52
@goeiedag eem welger is top kwaliteit ( maar kan ook kapot)
Welger persen zijn erg eenvoudig alles recht toe recht aan.
Geen kettingen ,maar de knoppers hebben ook onderhoud nodig!
De oudere types zijn gevoelig op ruimte op het knoop apparaat!
Ik heb altijd een pers reserve staan.
Ik heb een 376 new holland gehad die het ook prima deed ( er zat 3x zoveel techniek op wat ook allemaal kapot kan)
@Welgerap52 welger is niet echt top kwaliteit. Zelfs al stel je hem precies af er is nog nooit een regt pak uit gekomen bij ons.
radium45
@Nick van Oosterhout Dan moet je sneller rijden, ik had een vrij grote JD pers die grote hoeveelheden stro aankon maar is dunne hooi wiersen maakte deze ook kromme balen, hebben toen de slag van de invoervork veranderd dat die het iets minder ver het kanaal in bracht. Dat scheelde enorm.
goeiedag eem
@radium45 dat is precies wat de meesten vergeten je moet wel de pickup volrijden en dan krijg je rechte pakken, een new holland en met name de 376 377 en de 940/945 serie zijn er gevoelig voor maar vaak ligt het aan de chauffeur van de trekker die niet "durft" te rijden en dan krijg je geen goede invoer door het hele kanaal, maar een prop aan de binnen kant en krijg je over het algemeen kromme pakken, een jd pers of deutz fahr met vijzel invoer heb je er minder snel last van maar ook die kun je kromme pakken laten gooien. Heb zelfs de invoer snelheid van de opraap trommel van onze 377 aangepast naar wat hoger snelheid zodat ik sneller rijden kan en heb nagenoeg last van kromme pakken meer, maar hoe ze de wiersen maken in het land heb je natuurlijk niet in de hand zijn die bulterig en niet mooi egaal kan je soms doen wat je wil.
+1
radium45
@goeiedag eem De JD pers die ik had werkte ook met een vijzel en 1 invoervork. Het was de kunst zo te rijden bij mini zwaden dat je zo breed mogelijk reed, dat de vijzel zoveel mogelijk gras te verplaatsen kreeg en dan de gang er ook nog goed inhouden. Net wat je zegt, op het randje te durven rijden van heel blijven.
+1
goeiedag eem
@Welgerap52 top kwaliteit zeg ik je niet na, ze zijn goed net als een andere nieuwe pers zoals new holland. heb nieuwe welgers gezien die 2 jaar gedraaid hadden wel in zwaar werk,maar met allles er krom onder en dan bekijk je het goed hoe het gebouwd (zit zelf dagelijks in de mechanica als gereedschap maker fijn mechanisch bankwerker)is en tja dan heb ik ik genoeg gezien, dan verwacht ik meer van zon pers kwa kwaliteit die zo veel geld kost. Een paar jaar geleden werd ik bij een maat van me op geroepen om in te vallen met persen want de loonwerker had de pers stuk een welger van een jaar of 5 oud knoop problemen, en dan kijk je het veld over en ligt er zon 600 pak probleemloos zonder losse mooi op een rij en in dezelfde tijd als hun persen en komen ze later bij je van had je nog losse, ik zei nee ik pers nu al 4 jaar zonder dat de pers een misse slag heeft gemaakt en dat was toch zeker zon 12000 pak (ik pers niet zulke grote aantallen) en zeggen ze wou dat onze welger dat deed, dat zei me genoeg. maar ja ik zweer bij de new holland en de deutz fahr van ons, zelf de deutz fahr is nu helemaal gereviseerd en heeft een ruige vorige eigenaar gehad en dat was te zien maar is nu klaar en die wil stampen, sta er versteld van wat die aan kan. maar zo heeft iedereen zijn eigen ervaring
+1
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @goeiedag eem:
dan bekijk je het goed hoe het gebouwd (zit zelf dagelijks in de mechanica als gereedschap maker fijn mechanisch bankwerker)is en tja dan heb ik ik genoeg gezien, dan verwacht ik meer van zon pers kwa kwaliteit die zo veel geld kost.

Juist.

En ik wil niemand voor de schenen schoppen, maar dat is waar velen niet naar kijken, niet weten wat ze moeten zien. En dan wordt er geld gegeven voor een naam, niet voor de koopwaar.
+1
flip1150
Dit is een filmpje halfweg de revisie.
flip1150
Kijk voor je zelf wat je wil. De perfecte pers bestaat in mijn ogen niet. Kijk dat de prijs / kwaliteit verhouding voor jou klopt. Deze pers heeft me totaal 3500 euro gekost (incl. renovatie).
Hij voldoet voor mijn 1500 pakjes per jaar prima. Is geen cappaciteits monster maar voor ons goed genoeg.
Ik geniet liever van wat ik zelf heb als dat ik kijk naar een beter/duurder ding van de buurman (toevallig loonwerker).

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Welger AP 61 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!