Illustratie van:

Ford 4610 - Introductiedatum serie 10 generatie 2

Hallo Tractorfans,

Hier een vraag om mijn Ford 4610 van bouwdatum 11 september 1985 geschikt te krijgen voor een oldtimer/youngtimer evenement.

Hij is tweedehands gekocht, zijn geschiedenis is mij niet bekend. Er zitten stickers op de motorkap van gen. 2, maar deze zijn over andere stickers heen geplakt, zo te zien van gen. 1. Alleen naast de neus zijn de platen wel blauw en er zitten stickers op met de romeinse 2.

Wie weet of er op deze bouwdatum nog gen1 of reeds gen 2 werd geproduceerd?

Deel dit topic

Reacties

jammermaarhelaas
Foto van betreffende tractor:
tractorfan.nl/picture/1193777/…
BroekieJD
Als het goed is is de gen 1 4610 tot 1985 geproduceerd, echter begon in 1985 ook de productie van de gen 2. Weet je zeker dat de platen achter de grill ook niet overgestickerd zijn?
jammermaarhelaas
@BroekieJD

Daar is zo niets opvallends aan te zien, en dat maakt het geheel ook onduidelijk.
Ik ga er van uit dat de gen. 1 daar witte stickers had zitten over de blauwe verf, met het synchro teken er op.
+2
RPCounty
Zitten in ieder geval al imitatie stickers op
+1
jammermaarhelaas
@RPCounty

Ja, ook geen Ford ovaal embleem, wat een gen 2 wel heeft (bij mijn weten).
BroekieJD
@jammermaarhelaas jep. Ik zou het eerlijkgezegd ook niet weten, maar mij lijkt dat het een gen 1 is aangezien er gen 1 stickers op zaten. Deze stickers lijken mij trouwens eerder imitatie dan origineel.
jammermaarhelaas
@BroekieJD

Stickers op tank en neus zijn zeker weten imitatie.
jammermaarhelaas
Ik ben er inmiddels wel van overtuigd dat het een gen. 1 is, alles wijst op overstickeren met gen. 2 stickers. Ook de verf aan de schilden achter de grille is veel verser dan de verf op de kap, dus daar heeft de witte sticker van de gen. 1 op gezeten.

Binnenkort eens met een föhn de zwarte stickers er af halen, kijken of het origineel er goed onderuit komt.
+1
buorman
Net even bij mijn 2 4610's gekeken, idd beide een witte sticker op een blauwe zijplaat, dat de neus een afwijkende verfkleur heeft/had kan ook komen omdat die van kunststof is

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4610 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!