David Brown 990 - Punt om olie voor compressormomp te smeren aftakken van motor

Hallo, ik heb een david brown 990 (zie foto) en ik wil een luchtvat maken op deze wat word volgepompt door een compressor (zie ook foto), nu ik heb eentje gevonden wat ik mee kan zetten op de V snaar. alleen moet deze gesmeerd worden door de motorolie van de trekkermotor. nu is de vraag heeft een db 990 een punt waar ik af kan takken waar constante oliedruk op staat? bedankt alvast.

Deel dit topic

Hannes.

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

flonky
Een t stuk tussen oliedrukschakelaar lijkt mij het makkelijkst
+1
RobVolvo
@flonky Zit daar wel genoeg flow achter? Vaak zijn dat maar kleine boringen, immers hoeft er alleen maar druk te staan en meer niet.

Zit er een filterhouder op? Vaak zitten daar nog 1 of 2 stopjes in op de zijkanten, daar komt voldoende olie door voor evt. de smering van de compressor. Hier halen ze ook wel smering weg voor turbo's bij sommige merken. 😉
Hannes.
Wat bedoel je juist met oliedukschakrlaar? @flonky
flonky
@Hannes. net naast het oliefilter onder de brandstoffilters zit een sensor met 1 draad eraan als je die uit het blok draait en er een soort t stuk tussen maakt .
blauwe tractor
En de olie terug naar het blok hoe wil je dat doen?
Meestal is dit soort compressor zelfsmerend dwz heeft een carter , vuldop en een aftapplug, de aftapplug zie ik wel maar de vuldop?
+1
redeagle14
@blauwe tractor deze compressoren hebben een te klein carter voor eigen olievoorraad. Die moeten op de motor gesmeerd worden.
pim_davidbrown
Als je hem bij de oliedruksensor aftapt heb je waarschijnlijk wel genoeg flow. Dit punt wordt ook vaak gebruikt bij het opbouwen van een turbo(6 cilinders). Voor retour kan het gat bij de peilstok worden genomen maar je kan er ook zelf een maken. (bijv. bij ditrubutie/blok)
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 990 en hebben de trefwoorden pomp en motorolie geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!