Peecon Mesttank - Max druk vacuumtank

Hoeveel druk kan een vacuumtank aan.
De mesttank gaat nu door het overdrukventiel bij 0.5 bar.
cormick654

Reacties

maikwolsink
Waarom wil je meer druk hebben dan?
cormick654
@maikwolsink ik had het idee dat onze vorige tank meer druk gaf met het bemesten, deze had verder geen drukmeter vandaar
bartjuh
Ik zou niet hoger dan 1 bar gaan...
MRVNDT
Onze kotte 8000L mag 1 bar hebben
CaseCS130
Max één bar idd.
cormick654
Oke bedankt voor de reacties
jammermaarhelaas
1 bar maximaal.
Staat het fijnregelventiel op 0,5 bar afgesteld? Deze is in te stellen naargelang de soort en dikte van de mest, maar hoger dan 1 bar kom je nooit omdat dan het overdrukventiel opent. Dat overdrukventiel moet verplicht op elke tank zitten om te voorkomen dat de tank explodeert. Ook wanneer je een tank weg zet, en de gassen in de tank zetten uit doordat de zon er op staat te bakken, dan kan de druk in de tank boven die 1 bar komen als er geen overdrukventiel op zou zitten wat opent.
cormick654
@jammermaarhelaas zitten volgens mij 3 op de tank 1 op de vacuumpomp 1 op het kleine fatje(vochtvanger) en 1 op de tank. Die van de pomp komt niet verder als 0.5
jammermaarhelaas
@cormick654

Maar bedoel je de persdruk, of de "zuigdruk", de onderdruk, het "vacuum".

Ook de onderdruk mag niet te laag worden, dan opent het ventiel op de pomp en laat er lucht bij waardoor het vacuum niet te ver zakt.
Als er ergens een luchtlek is, bijvoorbeeld een afsluiter die niet goed dicht zit, of een gat in de zuigslang, of aan de koppeling van de zuigslang, dan krijg je ook geen goed vacuum, en duurt het vullen veel langer. Omdat je dan lucht bij in de mest krijgt kun je ook niet zo ver vullen omdat de mest gaat schuimen.
Ik heb een niveauvlotter met wijzer aan de tank, hierdoor kun je dat goed zien, is er ergens een luchtlekje dan vult ie meteen dik 500 liter minder.
cormick654
@jammermaarhelaas de pers druk
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Peecon Mesttank ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!