Probleem hefinrichting fendt 105

Ik heb problemen met de hef van mijn pas gekochte fendt 105 uit 1978. Hij heft niet genoeg een zakt hard af. Iemand zei dat het aan het overdrukventiel kan liggen dat deze niet goed afsluit. Waar zit het overdrukventiel en kan ik dit er zo uitdraaien? Of is ligt het probleem ergens anders?
Alvast bedankt....

Deel dit topic

Reacties

basia
Overdruk ventiel zit achterop het hef-regelventiel (achter de rechterhefarm ;zeskant maat 22 )
Maar ik denk dat de oorzaak van je probleem ook eerder andere dingen kunnen zijn .
Zoals een lekke manchet van de hefcilinder ; maar wat verdere informatie is welkom ;b.v. als je na een gewicht te hebben geheft , en je draait je daalsnelheids ventieltje dicht ; blijft de hef dan omhoog of zakt ?
Olie op peil ? Olie in versnellingsbak ook te hoog ? Regelventiel kan ook versleten zijn .
Hobbyfarmer
Net nog even extra gecontroleerd met het daalregelventiel dicht zakt de bak niet verder..... en het niveau in de versnellingsbak is ook goed. Is de achterbrug apart? Is het slim om het overdruk ventiel eruit te draaien?
Mvg Guus
Alvast bedankt voor hulp.
Ik heb er echt buikpijn van inmiddels.
basia
Versnellingsbak en achterbrug is samen een reservoir ; hydrauliek is apart in reservoir naast motor .
Heb je ook een extra ventiel ? dan de pomp opbrengst en druk laten opmeten , pomp kan ook versleten zijn . anders toch oorzaak zoeken in hefregelventiel en/ of overdrukventiel
Hobbyfarmer
Kan ik dat ventiel er zo uitdraaien? Zonder dat er allerlei veren en ringen uitspringen die daarna kwijt zijn? 😎
basia
Ja ; kun je er zo uitdraaien , wel opletten dat tussen de drukveer en stop (maat 22) afstelplaatjes zitten ; als je de veer er uit hebt , kun je het ventielklepje er uit halen met een magneet ( hier drukt de veer op )
Hoor je de olie niet over het overdruk ventiel "piepen" als je een kipper ventiel bedient ?
Zou misschien iets vuil in kunnen zitten ; dat het ventiel niet afsluit door de veerdruk .
Hobbyfarmer
Net het overdruk ventiel eruit gehaald, het klopte precies met hoe u het omschreef, heel fijn bedankt. Het zakken is nu een stuk minder, maar nog niet helemaal over. Hoe kan ik het ventiel Het beste schoonmaken vanbinnen, heb er nu met lucht in geblazen. Of nog wat extra vulringen misschien toevoegen?
Mvg Guus
basia
Beetje moeilijk te zeggen ; hoe het regelventiel schoon te maken , je kunt proberen de druk leiding die van de pomp komt los te maken en dan vanaf de ingaande nippel aansluiting goed met lucht door te blazen ( met verwijdert overdrukventiel , zodat eventueel vuiltjes eruit worden geblazen )
En je kunt eventueel een extra vulringetje proberen, om te kijken of dat ook nog verbetering geeft ; wel mee oppassen want je max hydrauliek olie druk gaat wel stijgen !
Verder omdat je de trekker net hebt ? Misschien hydrauliek olie verversen en een nieuw filter monteren (zit onder de grote stop op het hydrauliek olie reservoir )
Mvg Leendert
Hobbyfarmer
Ok ga ik morgen proberen om hem tegengesteld schoon te blazen. Verder is trekker net helemaal gereviseerd incl olie en filters.
Ps niet door mij
Mvg Guus

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0