Fendt 102 - Aftakas koppeling kapot, hoe vervangen?

Hallo allemaal,

Vorig seizoen is tijdens het schudden de aftakas koppeling kapot gegaan. De aftakashendel deed het op dat moment al niet, hij ging heel zwaar en hij ontkoppelde niet ver genoeg, dus de aftakas op een andere manier aan gedaan. Na een tijdje schudden begon het wat te tikken en na een knal was het weer over. Toen we aan de onderkant keken, bij het lamellenpakket, zagen we dat er een lager kapot was. Is dit het enige wat er dan kapot is? En waar kan ik deze lager bestellen?

Hoe moeten we te werk gaan met het splitsen van de trekker, waar moeten we op letten? En hoe kunnen we de aftakashendel weer goed afstellen?

groet,

Iwan
Fendt303 Iwan

Bijlages

(klik om te vergroten)

Lager nummer 36 is kapot

Reacties

basia
Lager zal geen probleem zijn , volgens mij is het een diepgroef kogellager 6009 2Z , bij elke lagerboer wel te krijgen voor 10a 15 euro .
Maar , de trekker moet wel doormidden ; wel bak olie aftappen , draaipunten van druklager as van de as draaien (de linkse waar de hevel op zit heeft rechtse , en de rechtse heeft linkse schroefdraad )
De centrale aftakas aan voorkant iets aantrekken zodat snapring er uit kan . as laten vieren en naar achteren uitnemen , als as er uit is kun je druklagerhouder er uit nemen en eventueel het platenpakket voor controle .
Misschien is het raadzaam een werkplaats handleiding aan te schaffen ; daar staat het vast beter in beschreven dan ik even uit kan leggen
Fendt303 Iwan
@basia bedankt, denk dat het met deze uitleg wel moet lukken!
basia
De schroefdraad van onderdelen 98 en 100 kunnen soms behoorlijk vast zitten ; meestal gaan ze wel los .Desnoods schroefdraad gedeelte warmstoken i.v.m. loctite dat van fabriekswege is aangebracht .(En let op rechtse en linkse schroefdraad )
Voor de rest hoop ik dat het je lukt ; anders vraag je maar .

Na de reparatie ; en goed vastdraaien van onderdeel 98 , klem je de hevel (166?) goed vast op de as met een vrije slag van ongeveer 15 mm t.o.v. de hevel aan de stuurkolom
(Afstelling vrije slag dus )
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 102 en hebben de trefwoorden fendt , aftakas en lamellen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!