Welger AP 12 - Wat voor een oli heeft een AP12 nodig in de tank tussen de aftakas en pullie

Beste TFers ik ben al een heletijd bezig omeen welger AP12 op te knappen laatst moest ik een schroef vervangen vlak bij de aftakas en ik zag dat er een olie tank zat en ik heb ook dan even gepijld en de olipijl was veelste laag nu is mijn vraag welken olie hoord ik te gebruiken moterolie of hydrolik olie of een andere soort olie M.V.G steyrlanzboy

Deel dit topic

steyrlanzboy

Reacties

ronald73
Olietank??? Tandwielkast zal jij bedoelen.
Je wilt toch niet vertellen dat je na een hele tijd opknappen nu pas tot de ontdekking komt dat er volgens jou een 'olietank' op die pers zit?

Maar okee, dit staat er in het instructieboek:
Tandwielkast:
Regelmatig oliestand controleren: peilstok 1-2 draadwindingen inschroeven. Oliepeil moet tussen de merkstrepen liggen (zie ook het instructieplaatje op tandwielkast).
Voor het bijvullen OK cardanolie SAE 90 gebruiken.
Na de eerste 20 werkuren de olie verversen. Aftapplug losschroeven, tandwielkast goed doorspoelen om oude olie en aanslibbing te verwijderen. Aftapplug reinigen van vuil en ijzervijlsel en weer monteren.
Een liter OK cardanolie SAE 90 in de tandwielkast gieten; peilstok controleren; verder de olie aan het eind van elk seizoen verversen.


Succes met opknappen 😉
steyrlanzboy
Ik heb het instruktie boekje nog nooit gelezen die pers is eerst van mijn oom geweest en toen heeft mijn baas hem op gekocht
ronald73
Als je wil kan ik wel het een en ander inscannen en doorsturen.
steyrlanzboy
Is goed ik laat het wel hooren als ik hem nodig heb
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Welger AP 12 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!