Witgrijze rook + natte uitlaat + natte verstuiver.

Hallo tesamen, vorige week had ik een topic aangemaakt ivm de witte rook van men lombardini lda 3ld50 diesel motor van 14 pk. Sindsdien heb ik al verscheidene zaken ondernomen om de witte rook te verhelpen (olie verlagen in luchtfilter, nieuwe verse diesel erop, ...) Ik heb de motor onlangs volledig gereviseerd en nu bij het starten draait hij perfect en na 2-3 seconden begint ie enorm witgrijs te roken. En vallen de toeren ook naar beneden. Geen olieverbruik lijkt me aangezien ik de schraapveren heb vervangen. Verder is de binnenkant van de uitlaat nat van diesel en als ik de sproeier/verstuiver demonteer is deze nat. Probleem met de verstuiving of eerder de dieselpomp timing? Laat het maar weten 😄

Deel dit topic

Reacties

Fordje4600
Ff de verstuiver testen op nalekken bij een mechanisatiebedrijf, of iemand met een verstuivertester
bert-nerinckx
@Fordje4600 voor het onderhoud dat ik aan de motor heb gedaan draaide hij wel goed maar rookte hij blauw dus heb ik de schraapveren op de cilinder vervangen. Dus ik denk dat de sproeier nu nog moet werken ook na het onderhoud niet? Wat zou het nog kunnen zijn volgens jou?
Klein Rot
Bert,
Kunt u een filmpje maken van het starten en het gedrag van de motor na het starten?
isekitu1900
@Klein Rot heb ik reeds gemaakt, maar hoz kan ik dat toevoegen aan dit topic?
Klein Rot
@isekitu1900
Daar heb ik ook altijd problemen mee, je kan het filmpje ook op youtube zetten en dan ernaar verwijzen of de link copieren in je bericht.
isekitu1900
@Klein Rot ok, dat zal ik nu doen!
isekitu1900
@Klein Rot Hier is de link!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0