Hoe inspuitmoment Hürlimann D120 afstellen

Hallo, we hebben de inspuitpomp van een Hürlimann 120D eruit gehad voor revisie.
nu heb ik die weer teruggeplaatst, met het merkteken op het tandwiel op de juiste plaats terug in de distributie, maar bij het starten is er nog teveel rook, en bijna tegen volgas, houd ie nog iets in en lijkt het of ie af en toe een cilinder niet ontsteekt, (samen met een klein blauw rookwolkje in de uitlaat op dat moment.)

is er een manier om de fijnafstelling te doen bij die pomp, of werkt hier alleen het gehoor?

Deel dit topic

Reacties

bas101
De fijnafstelling op gehoor doe je de voor de 4 moeren los te draaien en de pomp met de hand iets naar je toe of van je af te draaien , t precieze inspuitmoment met de merktekens op t vliegwiel weet ik zo niet.
Klein Rot
@Bert353
Dit doe je door met de druppel methode. De inspuitleiding van de eerste cilinder demonteren, en het persklepje van het bijbehorende inspuitelement, dan de leiding zo monteren dat hij alleen aan de pomp vastzit, het losse eind zo zetten dat je met een bakje de diesel kan opvangen.. Dan de eerste cilinder op compressie zetten en de merketekens gelijk zetten op het begin van het inspuitmoment ( er kan nu al diesel uit de losse leiding lopen). Dan de vier moeren oplossen van de inspuitpomp waar bas 101 het over heeft. De as van de pomp terugdraaien, er zal nu diesel uit de inspuitleiding van de eerste cilinder komen, dan de inspuitpomp voorzichtig draaien (zoals hij bij lopende motor draait) op het moment dat de diesel flow uit de losse leiding stopt, start de inspuiting, een paar keer heen en weer draaien zodat je het precise punt hebt, dan de vier moeren weer vast zetten. Het persklepje en de inspuitleiding weer terug monteren, en de motor starten. Als hij nu nog niet naar wens loopt kan je het inspuitmoment proberen iets vroeger of later in te stellen, 1/4 graad op de pompas kan al veel verschil maken.
Bert353
@Klein Rot super, dat ga ik eens proberen! Merci

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0