Peecon Mesttank - Wie weet welk merk mesttank dit is

Wie weet welk merk mesttank dit is en hoe oud ik heb een vermoeden dat dit een peecon is maar ben niet zeker en hoe oud is deze er hangt nergens een type plaatje op

Deel dit topic

robijnske

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

langeslagdiesel
Zou een agrimat, chv of een cavero kunnen zijn. Gezien het feit dat de as op de oude plek zit en er geen stang, oren of geleiding op en over de tank zitten voor de mechanice bediening van de achter afsluiter schat ik hem op vanaf 85 tot half jaren 90.
robijnske
@langeslagdiesel ik dacht dat de ton iets rond 2000 was de pomp stond een typeplaatje op van 2002 en er hangen reflectors op waar 2003 opstaat
langeslagdiesel
@robijnske pomp kan vervangen zijn, net als de reflectors. Slangbeugels zijn ook nie origineel. Bazzoli had toen een paar dingen anders. Geen Perot aansluiting op de ballenpot. Zelf dragend en doorlopend onder frame, met verstelbare triangel. En gelakt alleen tank was in bad geweest. Ook gebruikte bazzoli schroef flenzen aan de tank. 7000 liter was vlak voor het zodebemesttijdperk een populaire maat bij de boer als ze nieuw kochten. Vandaar mijn schatting qua bouwjaar.
geerts 88
Hier zie je deze ook
Chv verkocht die toendertijd. Nu heet het abemec. Is het geen joskin?
Noknok
@geerts 88 bij joskin zit er een doorzichtig pvc met 2 ballen boven op de tank zie ik hier niet. Ik denk bazzoli, even googlen en kijken bij afbeeldingen zijn nogal wat overeenkomsten.
stephan-inter
@Noknok klopt ik denk ook bazolli
robijnske
@geerts 88 dacht ik ook eerst maar aan gezien dat joskin hun frame ok gelakt is
geerts 88
@robijnske ik ken er verschillende die volledig gegalvaniseerd zijn
robijnske
@geerts 88 ja kan hoor maar die ik op google zag en boven aanhangend zijn waren bijna allemaal gelakt
+1
robijnske
@langeslagdiesel idd de pomp kan vervangen zijn maar als ze van 85 95 moet zijn is ze nog in zeer goed enkel dat er een paar gaten in zijn maar dat vind ik wel weer raar en ok op een rarae plaats van boven en een plaat van 5 mm door roesten op een plaats waar zegens niks van mest of water komt is toch raar of niet

een bazzoli heb ik ff opgezocht op google die hebben tog nog een gelakt frame deze heeft een verzinkt frame

(klik om te vergroten)

Dit is de reden dat ik denk dat het een peecon is

wesselsrijssen.eu/product/details/…
langeslagdiesel
@robijnske constructie technisch komen ze idd sterk overeen. God mag weten wat het karretje allemaal heeft meegemaakt in de afgelopen 30 jaar. Op ze kop geland een keer?
robijnske
@langeslagdiesel op zijn kop denk ik niet maar wat ik dan nog raar vind is het is een ton geweest van iemand die wc leeg trok er mee en daar na is ze naar de industrie gegaan er staat een gsm nr op een 04 nummer ik heb die al eens op gezocht en dan kom ik uit bij iemand die in opsel ( nederland ) woont de gene van wie wij ze hebben had gezegd die komt van genk ( belgie )
van de industrie
jammermaarhelaas
Vooraan waar de tank op het frame rust zit een stuk plaat met schuine hoeken, hier staat de inhoud van de tank op. Dit is typisch iets voor Peecon en Joskin. Allicht komen beide uit dezelfde fabriek, maar is er een via een ander kanaal verkocht met andere stickers en hier en daar iets anders uitgerust.
Welgro bijvoorbeeld (is dit 99,99% zeker niet) liet op het einde zijn tanks maken in Belgie bij Ipsam.
stephan-inter
Ik gok dat het een bazzolli is door de kenmerkende gele sticker.

(klik om te vergroten)

atlaspower
Ipsam ?
Newholland22
Het lijkt wel op een welgro giertank
jammermaarhelaas
@Newholland22

Op grond waarvan?
Welgro had rode velgen en een blauwe pomp (indien geverfd frame ook een blauw frame) en geen aparte tank voorop als vochtvanger, en een andere pot op de tank voor de vlotterbal.
Newholland22
@jammermaarhelaas nee dan is het hem niet, Maar me vader zegt dat het een kaweco kan zijn zn oude type.
jammermaarhelaas
@Newholland22

Oke.
Maar wel een mooie Welgro-foto!
+1
Newholland22
@jammermaarhelaas doe heb ik even snel van Google
Newholland22
Welgro

(klik om te vergroten)

+1
jammermaarhelaas
@Newholland22

Nog eentje met Wellink sticker
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Peecon Mesttank en hebben de trefwoorden mesttank en peecon geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!