Fordson Dexta - Koudstart zit vast dexta

Ik heb een vraagje
mijn dexta heeft een koud start die ging moeilijk.
Met enige kracht toch in gedrukt. Ging na die tijd niet weer terug hoe je de stop hendel of gas ook bewoog later met een tang er toch weer terug gekregen nu heb ik het vermoeden dat hij toch in de koudstart positie blijft staan.
weet iemand hoe je zo iets los krijgt
m schonewille

Reacties

m schonewille
De koudstart heeft totaal geen weerstand meer
valmet6400power
Dan trekt ie wel als een leeuw waarschijnlijk nu 😂
Johan Dexta59
Heb je het over de elektrische knop van de voorverwarmer (onder de knop voor de claxon) of de inspuitpomp (links onder de tank), het eerste is een elektrische drukschakelaar die onder veerdruk terugkomt, de tweede is een mechanisch pompje dat een straaltje diesel inspuit voor de gloeispiraal. Hierdoor wordt die brandstof mee wordt opgewarmd, hetgeen het starten helpt vergemakkelijken. Normaal moet dit ook op eigen kracht terugkomen. Misschien zit eea vast en komt het terug los door het wat vaker te bedienen.
m schonewille
Het druk pen op de brandstofpomp
jammermaarhelaas
@m schonewille

Bij mijn weten heeft een Dexta een gloeispiraal in het inlaat spruitstuk, en soms een handpompje (drukknop) aan de tank-kraan waarmee je de gloeispiraal tot een vlamstarter maakt.
Zoals @Johan Dexta59 al opnoemde.

Heb je misschien een foto voor ons waar die knop die je bedoeld op te zien is?
+1
Welgerap52
Een ford dexta heeft een lijn pomp zoals de 10 serie met een koudstart knop
Fordje61
De vraag is ook mij niet duidelijk..... of bedoel je het handpompje voor ontluchten aan de zijkant van de motor bij de drievoudige HD branfdstofpomp? Een fotootje zou een hoop duidelijkheid kunnen brengen 😄
oldman
Ook ik kan hier wat leren , nooit geweten dat er een kou start op mijn dexta zit .
Wel een pompje dat brandstof op de gloeispiraal spuit zoals al is beschreven , dus ben benieuwd waar die kou start nu zit.
oldtimergek
@oldman Het ligt eraan wat voor brandstof pomp hij op de dexta heeft zitten. Er zijn ook enkele dexta's geleverd met een simms pomp. Maar haast alle dexta's hebben een vacuum geregelde brandstofpomp en daar zit geen knopje van koud start op. De super dexta heeft ook de gewone simms pomp en daar zit wel de koud start knop op.
sassinga
@oldtimergek Vanaf april 1962 kregen alle Dexta's een simms pomp
oldtimergek
@sassinga ja en dat zijn er niet zoveel. Het grote gros heeft een vacuum geregelde.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!