Illustratie van:

New Holland T 5050 - Schakelprobleem groepen

Wanneer de groepenversnelling in midden staat (hoog midden laag) is het vaak onmogelijk om deze er weer uit te trekken. Zowel power shutle,rijkoppeling en versnellingshendel moeten dan eerst in de neutraal worden gezet (of een stukje vooruit/achteruit rijden) om dan verder te kunnen.Herkent iemand dit probleem, en is er een oplossing voor?

Deel dit topic

Reacties

Siebenga
Vanaf FIAT tijdperk gaat dat schakelen in die groepen slecht.. Powershuttle neutraal schijnt dit snel te moeten werken
TLA-TSA
Groepen schakelen gaat inderdaad erg slecht, is niet gesynchroniseerd. Powershuttle neutraal ja en versnellingshendel ook neutraal, dan wil het wel.
ford-nh
Wij hebben daar geen last van,
echter zal het wel stroever gaan ivm niet gesynchroniseerd
trap je de koppeling wel helemaal in?
john deere 7810
Ook als je 2 keer koppelt?
dave 7810
JOHN DEERE KOPEN!! 😃
CaseCS130
Zo dat was de grap van de dag weer.....
Maar dat is idd een bekend euveltje van die versnellingsbak. Komt doordat de groepen niet gesynchroniseerd zijn zoals hier al is gezegd. Gaat het rollende weg met de koppeling helemaal ingetrapt niet beter?
WimBe
Is dit ook een afgeleide van de oude 12-4 bak van de lichte 90 series? en is bij die types de handgas hendel niet exact hetzelde als bij Fiat?
johndeerefiat
Mischien als hij wat meer uur krijgt dat het wat losser word!
Claas-JD
Flink roppen! word ie wel soepeler 😃
TomopSame
En ook zorgen dat je altijd stil staat wil je van groep veranderen.
casejxu
Bij ons gaat deze ook heel erg stroef
old man jose
@dave 7810
Fendt Vlikker op.
oh nee Flikker op Vendt
bertus844s
Old man jose wat ben je toch een vervelende freggel. Ik ken weinig mensen die op een een forum zo vaak als PISVLEK behandeld word, mooie snue stumper
johndeere9620fan
Inderdaad, vervelende kinkel die je bent.
johndeere3640fan
@bertus844s

Quote:

Jammer dat zo'n lo als jij op zon trisix mag rijden. Ze hadden beter een echte liefhebber kunnen nemen ipv iemand die alles afkraakt. Iemand die geen kwartier nodig is om een paar knopjes te kunnen bedienen maar weet wat die doen moet. Erg Jammer

Zegt er hier een wat... :-|
GROENEDEERE
@johndeere9620fan

weet je moeder dat je nog op bent?
johndeere9620fan
Ja dat weet ze, maar kan old man jose zichzelf niet een keer gedragen? Hij heeft op iedereen commentaar, en ik ben echt niet de enige die zich aan stoort. 😉
GROENEDEERE
Nou hij heeft hie commentaar op iemand die niet echt een zinnig reactie geeft
johndeere9620fan
Dat heeft hij ook op mensen die wel een zinnige reactie plaatsen.
fendtdeutz
A.U.B. elkaar niet meer zo afzeiken in het niuwe jaar?
johndeere3640fan
@johndeere9620fan

Je moet voor de aardigheid eens bij zijn reacties kijken van de topics. De meeste reacties zijn zeer zinnig hoor. (technische verhalen)
johndeere9620fan
Heb ik ook gedaan, hij zet echt wel iets nuttigs hier neer, daar niet van. Maar zo af en toe heeft hij van die wijsneus en suc6 acties met veel uitroeptekens en vraagtekens waarbij je je echt afvraagd of hij wel 62 is...
GROENEDEERE
Tja en jij bent maar een broekje van 15. dan kun je eenmaal niet op tegen een volwassen man
johndeere9620fan
Als hij zo nodig de held achter de pc uit wil hangen dan doe ik dat net zo goed. Over broekje gesproken, jij hebt de 15 overgeslagen zeker?
ford-nh
@johndeere9620fan

helemaal met je eens old man case heeft echt op ALLES comentaar en alleen maar negatief comentaar van ga tog naar barbie.nl tot ie zelf gaat...
guy s
Met dit koude weer , kan het zijn dat dit probleem nog beetje erger wordt , de olie is dan dikker en dan gaat het nog iets moeilijker om te schakelen.
ps reageer niet op misplaatste comentaren dan staat er veel minder onzin op tf 😄
nhmonteur
Hoi Reuver,
Hoeveel uur heeft de trekker gelopen,en schakeld hij nog goed tussen hi/lo? gaat dit soepel, en gaat het wegrijden met koppeling en/of powershuttle ook soepel.
Het is idd wel bekend dat de groepen schakelling wat zwaarder gaat omdat deze niet gesynchroniseerd zijn, maar het moet ook niet te zwaar gaan want dan is er wat anders aan de hand.
succes ermee.
boer
Wij hebben een tl90a krek zelfde trekken heeft nou 2700 uur maar het gaat steeds soepeler van ons in het begin ook zo vreselijk stug maar nu schakelt de groepen ook mooi vlot
ford-nh
Wie weet dit ?
heeft 890uur
en als hij koud of warm is maakt geen verschil
je trapt de koppeling in
zet de powershutle in de terug op spring hij er steeds uit
kerstrunner
Ik heb ook een T5050,groepen schakelen inderdaad moeilijk,onze Fiat 65-88 heeft dezelfde versnellingsbak maar zonder power shuttle of shift,met de tijd kon ik de groepen al rijdend zonder koppelingspedaal schakelen
boer
Ford-nh daar heeft onze geen last van
Case-IH Fan
Een case jxu heeft ook zoiets bij het schakelen tussen groepen, en de hendel gaat best wel stroef. als je stil staat en dan van groep veranderd wil het wel beter.
TLA-TSA
@ford-nh: De TLA hier ook niet.
De gewone schakelpook schakelt trouwens wel super
nh remco
Idd, onze gewone schakelpook schakelt ook super. maar de groepenpook gaat bij ons afentoe wat lastig in de tweede groep. maar dan moet je zoals iedereen zegt de normale pook en de powershuttle in z'n vrij zetten
nhmonteur
@ Ford NH
Springt de groepenpook eruit of je versnellingspook?
Als het je versnellingspook is dan liggen je synchromesringen eruit van die versnelling.
Als het van je groepenpook is dan kan het zijn dat van de vergrendelinrichting een veer kapot is. Want er zit ergens een veer(weet ff zo niet meer waar,maar dat kan ik wel opzoeken) met kogeltje die ervoor zorgt dat je pook erin blijft staan, maar is dit veertje kapot dan kan de pook eruit schieten.
ford-nh
Nee nee powershuttele aan het stuur
weurding
Ken ze wel met aftakasschakelproblemen, vooral de 750 toeren springt er dan uit
nhmonteur
@ford-nh
ohw schiet je shuttlehendel aan het stuur eruit?
Dan moet je eens kijken of het rubber wat tussen kap en hendel zit goed zit, zit dit goed dan dit rubber uit stuurconsole trekken en kijken of stuurkappen niet losziten, als deze te laag zitten dan kan je hendel er niet goed in krijgen.
als dit allemaal goed is dan zal ik een nieuwe shuttlehendel proberen, dan zal er binnenin wel iets kapot zijn gegaan waardoor hij beetje lam word.
succes ermee

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 5050 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
38
DEELNEMERS
24
WEERGAVES
262