New Holland automatische aftakas

Al jaren hebben New Holland’s een auto-aftakas functie waarbij de aftakas stopt als de machine opgetilt wordt en waar inschakelt wanneer de machine zakt. Bij onze T7.170 A-C werkt deze niet, d.w.z. je kunt de functie wel inschakelen maar na enkele minuten schakelt de auto-functie zichzelf weer uit. Heb al in het Intelliview 4 scherm zitten zoeken of er geen instellingen verkeerd staan maar heb tot op heden niks gevonden. Iemand hier die mij kan uitleggen wat ik verkeerd doe...?

Deel dit topic

Reacties

Sjoske2
@nhmonteur Uiteraard heb ik mijn hoop op jou gevestigd...😉
nhmonteur
@Sjoske2 nou daar vraag je me wat.
Ik heb eens even opgezocht waardoor de auto aftakas uit kan gaan. Hieronder een foto van het lijstje. Staat daar iets tussen wat bij jou van toepassing is waardoor de auto aftakas uit gaat?

(klik om te vergroten)

Sjoske2
Nee, absoluut niet. Die 2 min. van de eerste regel zal wel kloppen maar het gebeurt met de hef omlaag tijdens de werkgang dus de rest daarvan dan weer niet.
Is het niet zo dat je ergens in kunt stellen op welk percentage van de hefpositie de aftakas in- en uitschakeld? Denk zelf dat ik het in die hoek moet zoeken...
nhmonteur
@Sjoske2 ja dat is precies de functie van de auto aftakas. Je kan deze inderdaad instellen via je intellivieuw scherm of via het dashboard in samen werking met de auto schakelaar.
Weet niet of je er nog een boek bij hebt? daar staat het precies in beschreven. als je dit niet meer hebt dan kan ik hem eventueel naar je mailen.
Sjoske2
Ik heb het boek nog maar ben er nog niet aan toegekomen hierin te kijken. Had gehoopt dat iemand mij hier zo verder kon helpen (erg gemakzuchtig nu ik erover nadenk 🤔. ) Zal daar wel eens in gaan spitten maar dat wordt op z’n vroegst woensdag i.v.m. carnaval.
fastrac3155
@Sjoske2 ff uit m'n hoofd, terug gaan naar het hoofdmenu, met de blokjes, dan bedrijfscondities (onderste rij middelste blokje) dan staan er onderin tabbladen met hef, cprm, en aftakas, volgens mij kun je dan in ut aftakas tabblad de hoogtes instellen.

Dit is uit m'n hoofd mr denk dat ut wel klopt.

Je kunt ook verschillende machines opslaan, dan kun je terugkijken hoe je de vorige keer de zaak had ingesteld.

(Als je front pro hebt, dan werkt de auto functie niet op de front pro, dat is ergens een software probleem dat volgens mij nog steeds niet is gefixt)
Sjoske2
@fastrac3155
Juist, naar deze pagina was ik op zoek. Had alleen nog niet bij bedrijfscondities gezocht, bedankt, hoop dat ik het hier in gevonden krijg want we gaan de komende tijd 50 ha. spitten en dan is deze functie wel makkelijk.
Deze trekker heeft een simpele fronthef en PTO, de hef kun je alleen bedienen met de linkse flipper en heeft alleen een knop voor de hoogtebegrenzing en de knop voor de aftakas natuurlijk.
Onze 6.140 heeft een uitgebreidere fronthef, deze kun je ook op de rijhendel bedienen en de knop voor auto-aftakas is er in ieder geval wel. Heb hem alleen nog nooit gebruikt dus ik weet niet of ie ook daadwerkelijk werkt.
fastrac3155
@Sjoske2 die knop heb ik bij mijn t7 er ook zitten, alleen schijnt die alleen de eerste keer te werken (maar eerlijk gezegd heb ik het nog nooit getest)
county854t
Hallo Sjoske, Als ik het goed begrijp heb je dus het dikke boek nog niet ingezien van je trekker. Ik zou zeggen begin bij t begin dus EERST t boek doornemen en dan.......gassen
Sjoske2
@county854t
We hebben 3 NH’s die qua bediening nagenoeg hetzelfde zijn, de eerste alweer een jaar of 4. Heb intussen al heel wat uit de handleidingen gelezen, maar niet iedere alinia. Best een dik boek en 90 % weet je al, zeker als je al ruim 20 jaar dit merk rijdt. Heb dit probleem ook nog nooit eerder gehad.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0