Illustratie van:

Zitmaaiers MTD - Zitmaaier mtd loopt niet

Ik heb pas een tweedehands zitmaaier gekocht een mtd. hij liep perfect alleen moest er een nieuwe accu in we hebben hem toen geprobeerd te starten met startkabels op de auto accu. maar hij deed niks. als je hem rechtstreeks op de startmotor zet draait de motor heel langzaam rond. weet iemand wat het probleem kan zijn?

Deel dit topic

Reacties

dendeze
1)Hoe dik is de draad zelf in je startkabels want met dikke" kabels met een dunne draad in zoals er veel verkocht worden ga je het niet redden.
2)draai er de bougie eens uit en kijk ook of er niet te veel olie in zit en probeer dan zo eens te starten zonder de bougie dat je kan zien dat hij snel rondgaat.
3) Kijk ook goed of je de positieve en de negatieve wel op de juiste plaats hebt, dit lijkt belachelijk maar is een zeer veel voorkomende fout die ik zelfs al professionelen heb zien maken.
jonathan21256
@dendeze
1 ik heb best dunne startkabels
2 dus ik moet de accu rechtstreeks aan de startmotor doen en dan kijken of hij snel draait?
3 de kabels zitten helemaal goed
dendeze
Dat kan je doen, het belangrijkste is dat je de -pool aan de massa houd en de +pool aan de positieve van de starter, probeer eerst zonder bougie en vergeet niet te kijken op de peilstok of er niet TE veel olie inzit.
Gaat hij snel rond probeer dan met de bougie er in.
Laat maar iets weten hoe het verloopt dan komen we er wel uit.
jonathan21256
@dendeze
er zit te veel olie in maakt dat uit?
hij doet nu niks meer als je de accu rechtstreeks op de accu zet.
Fred6490
@jonathan21256 Heeft dat ding op z'n zij gelegen want dan kan hebben dat benzine de motor in loopt. Stijgt oliepeil met symptonen zoals je zegt. Ook kijken of de vlotternaald goed afsluit.
jonathan21256
@Fred6490
hij heeft niet op zijn zij gelegen. die vlotternaald kan ik nog even proberen bedankt.
wat bedoel je met oliepijl stijgen met symptonen
Fred6490
@jonathan21256 Benzine loopt dan in de olie waardoor piston bijna niet meer rondgaat. Heb dit zelf gehad van de zomer daarmee weet ik het nog😆
Fred6490
@jonathan21256 Je ziet dat ook direct aan de olie die is dan waterig
jonathan21256
@Fred6490
het is geen zwarte olie zegt dat wat
Fred6490
@jonathan21256 Doe er voor veiligheid nieuwe op. Moeilijk om re zeggen als je er niet bijstaat hee😁 Ruikt ze naar benzine?
Favorit614
@jonathan21256 ook olie boven de zuiger staan?
B&S met hoog te hoog oliepeil ,, wil ook olie boven de zuiger staat.
jonathan21256
Maar even voor de duidelijkheid hij doet niks als je de accu normaal aansluit. maar hij doet nu ook niks meer als je de accu op de startmotor aansluit
Heb je al geprobeerd om met startkabels van de autoaccu rechtstreeks op de startmotor te zetten, en de massaklem op een blank stukje te plaatsen op het frame van de zitmaaier? Zo weet je zeker dat je geen last hebt van beveiligen, van het startrelais, contactslot en de bekabeling van accu van de zitmaaier. Mocht hij niet nog niet willen starten, dan zit het probleem waarschijnlijk in de startmotor.
Vogel
@case956powerrzzzzz
Zojuist heb ik het probleem gevonden van de startmotor die de motor niet door de compressie heel kon trekken. De motor is een 500cc B en S van een zitmaaier. Probleem was een slechte massaverbinding tussen de min aansluiting van de koolborstels en de massa. Origineel loopt deze verbinding via de trekstangen van de startmotor maar dat is dus blijkbaar een te slechte verbinding. Nu heb ik onder elke trekstang aan de koolborstelzijde een massadraad van 6mm2 aangesloten en het probleem was voorbij.
+1
dendeze
Begin ook al met de olie af te laten en er nieuwe in te doen tot op het juiste peil, met te veel olie wordt mogelijk de zuiger geblokkeerd en kan de starter ook niet rondgaan.
En als je de starter rechtstreeks aansluit op de goede batterij moet er iets gebeuren, hoor of zie je helemaal niks dan is ofwel de startmotor kapot of je startkabels, want met die goedkope brol kan je eigenlijk niet veel.
jonathan21256
@dendeze okee ik ga kijken zaterdag reageer ik weer
+1
WouterVdw
Controleer ook ofdat alle veiligheden uit staan anders gaat ie ook niet starten, bijvoorbeeld moet je op het zadel zitten om te kunnen draaien.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de zitmaaiers MTD ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0