Waar kan ik nieuwe velgen kopen

Hallo Allemaal,

Laatste tijd merkt mijn vader dat tractor steeds erger gaat hobbelen, als bijv kieper inhangt is het minder, maar als grasmaaier inhangt is het erger. Banden zijn jaar of 4 oud en nog nieuw.

Nu zijn we aan rond kijken naar prijzen van velgen, maar ik kan nergens nieuwe velgen vinden op internet.
De maat is 13-6-36 6 gaats voor deutz grijs

Hopelijk kan iemand ons helpen

Bedankt

Deel dit topic

Reacties

mike_v
Waarom denk je dat het de velgen zijn en niet de banden?
paul-mertens
@mike_v omdat wij banden een kwart slag hebben verdraait en geen verschil maakte, en als je tractor op krik zet, leg je latje erbij dan konden we zien waar die aan liep, maar wielen zijn eigenlijk ei vormig geworden, hoe en wat weet ik ook niet
mike_v
Je moet al een serieuze slag gemaakt hebben voordat je velgen krom gaan staan @paul-mertens. Een band kan wel eens als die een tijdje stilstaat, maar dat is meestal weer weg na een paar uur/dagen rijden.
+1
1046
Dealer. Bandenboer. Hoe moeilijk kan et zijn
RobVolvo
Ligt de hiel van de band wel rondom goed op de velg? Is dat hobbelen nadat hij een poos stil heeft gestaan op dezelfde plek? Ik zou het eerder in de band zoeken als de velg, tenzij de velgen een keer erge schade hebben opgelopen gebeurt daar vaak weinig mee. Velgen willen wel eens scheuren bij hoge belastingen, maar dat resulteert niet in hobbelen maar in lekke banden... 😅
goeiedag eem
Heb je de bandenspanning niet tehoog, dat kan ook nog wel eens gebeuren dan veren de banden ook niet zo mooi meer mee, lijkt me gek dat zon velg ineens niet meer rond is maar een nieuwe zal ook niet echt zuiver rond zijn zal altijd wel een paar mm in kunnen zitten
+2
jammermaarhelaas
Naast de tips in de huidige reacties zou ik ook de velgen en banden even controleren op rondheid.

Hiervoor 1 achterwiel van de grond krikken en de as ondersteunen. Nu een stoel met de rugleuning er naast zetten, en een pen of buisje aan de leuning vastplakken met een plakbandje. Punt van de pen of buisje zet je dicht bij de rand van de velg, daar waar de band er op aansluit, en dan het wiel rond draaien. Omdat de stoel zelf op de grond staat is dit een vast referentiepunt. Nu kun je zien welke afwijking er in de velg zit. Als dit een duidelijke afwijking is, dan deze even aantekenen met een krijtje of stift op de band , en dan op dezelfde manier de afwijking over de top van de nokken van de band meten. Zie je de afwijking op dezelfde plek als waar de velg afwijkt dan kan het dus wel eens aan de velg zelf liggen, is de velg rond en wijkt de band af, dan is het dus de band, het wijst zich vanzelf.

Dit alles ook even voor het andere wiel, en je weet waar de afwijking zit.

Mocht je andere velgen nodig hebben, dan is het het handigste om het type en bouwjaar van de Deutz even te melden, dan weten de kenners welke steek de wielflenzen hebben en wat voor wielen er aan kunnen.
+1
Ronijn
Velgen kan ik wel voor je bestellen. Heb ook wel een gebruikte set staan. Maar ik zou inderdaad eerst goed kijken of het niet in je banden zit. Velgen blijven meestal wel recht, maar banden kunnen een hoogteslag hebben.
stephan-inter
Ik gok dat je banden slecht zijn. Velgen gaan niet zo snel krom
johndeere 3650
Toevallig velgen met verstelbare binnen plaat? Zo Ja dan kan het misschien wel eens daar in zitten dat ie een hoogte slag kan maken die verschillend is
simon
Je moet het materiaal ook omhoog zetten als het weinig word gebruikt. De banden gaan doorhangen
Schluterfan
Gruva in Cadzand (NL) al geprobeerd? Hebben ook wel 2de hands. Ik heb ook al velgen daar gekocht.

Forrez is in België ook wel een bekend adres, maar heb ik geen ervaring mee. En normaal gezien bij de bandenleveranciers kun je ook wel aan velgen komen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0