Mc-Cormick D 320 - brandstofpomp afstellen

Ik heb een probleempje bij het afstellen van mijn brandstofpomp na het opnieuw monteren van de brandstofpomp:

Alles gedaan volgens het werkplaastshandboek:
Tandwielen van kruksas / nokkenas/ brandstofpomp met de juiste tekenens tegenover elkaar geplaastst.
Toen de naaf met de stelboutje op de juiste plek geplaast, d.w.z.: merkteken 'ded3' op ca. 10u (van de klok) en dan de spie van de as van de brandstofpomp recht naar beneden.

Maar nu krijg ik 'm binnen de marge van de stelboutjes niet op tijd gesteld.. als ik de stelboutjes er helemaal uitdraai kan moet ik ca. 1/3 slag draaien voor dat hij op tijd staat, maar dan zitten de boutjes in het verkeerde gat.

Lijkt me niet dat dit goed is? volgens mij spuit hij dan in bij de verkeerde cilinder..

Iemand hier ervaring mee?
frankod

Reacties

Wimsumar
Beste Frankod: Ik heb er geen ervaring mee met het monteren / afstellen van een brandstofpomp maar bij een diesel (4-takt) moet de krukas 2 omwentelingen maken om voor alle cylinders de volledige cyclus te doorlopen.
Moet de krukas mischien 360 graden "verder staan" zodat dan de montagegaatjes van de stelboutjes wel op hun plek komen?
frankod
Volgens mij is de tandwielverhouding dusdanig dat het tandwiel van de brandstofpomp precies 2x zo groot is als dat van de krukas, dus als je de krukas 360gr draait draait de pomp slechts 180.

Er zitten trouwens 3 stelboutjes in, dus ik moet de naaf ca. 120gr verder draaien dan volgens het werkplaats boek..
old man jose
Kijk even of de eerste cilinder de kleppen gesloten heeft dan kijk je of de zuiger even voor bdp staat, dan moet ook de eerste plunjer diesel geven dan ben je al bijna op tijd
frankod
Probleem opgelost.. Had de timing van de andere tandwielen niet goed, had er namelijk geen rekening mee gehouden dat het tussen tandwiel niet in verhouding meedraait met de krukas, stom stom stom

Bedankt voor jullie snelle reacties
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 320 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!