Illustratie van:

Fendt 307 LS - frontgewicht

Beste tf leden, ik ben van plan om een groter gewicht te maken voor mijn fendt 307 ls.
ik heb wel een paar gewone aanhaak gewichten maar zou graag een gewicht van ongeveer 200 kilo maken, dus storten in beton, mijn vraag is dus, hoe kan ik mijn gewicht zo stevig mogelijk aan het beton laten "hechen"?

gr. deutz dx

Deel dit topic

Reacties

deutz dx
Hechen moest hechten zijn.
fendt janssens
Dus je wil je oude gewichten gewoon mee in het beton gieten of zie ik dat verkeerd?
de yanmarman
@fendt janssens

denk het wel
deutz dx
Het liefste 1tje want het is wel zonde om ze allemaal erin te gieten
de yanmarman
Daar kosten die gewichte ook te veel voor denk
fendt janssens
Als ik jouw was zou ik gewoon niet met beton gaan werken maar gewoon een paar extra fendt gewichten er bij aan hangen.
dat oogt mooier en je kan ze er makkelijk op en af doen.
IH654
Dat zijn geen opschietgewichte, zijn voor het mooie te licht
deutz dx
@IH654

wat bedoel je?
IH654
Zijn toch 25kg, die gewichte
WimBe
Dan moet je dus stukken betonmat, met veel uitsteeksels eraan gaan lassen. En dan gaan gieten. Maar dit moet wel een beetje sterk zijn. Het liefst stukken koker ofzo. Ik weet niet wat voor staal fendt gebruikt maar dit zal hoogstwaarschijnlijk wel het 'doodnormale' gietijzer zijn. En ik weet niet of jij dit lassen kunt.
IH654
Draadeinden erin tappen
Maarten 718
Gewoon geluk hebben dat je via een handelaar of mechanisatiebedrijf aan goedkope 2de handse frontgewichten kunt komen, moeten niet gelast zijn die vanghaken want dan kun je het vergeten, kun je mooi weer overspuiten en letters van fendt rood maken hebben wij ook gedaan met een 10 tal frontgewichten via een handelaar gekocht voor nog niet de oud ijzer prijs
deutz dx
Ja ik zat er aan te denken om een soort steuntje te maken die in dat normale gewicht past als je snapt wat ik bedoel? teminste dat lijkt mij het meest sterke en makkelijkste of zie ik dat verkeerd?
Wimsumar
Beste DeutzDX: Je kunt beter gaan zoeken naar tweede hands gewichten.
Je kunt ook een paar stukken zware ijzeren strip aan de zijkant van het zogenaamde "moedergewicht" ( dat al 'vast' aan de treker zit) vastschroeven en dan en gewichtendrager er van maken waar universele frontgewichten aan kunnen hangen.
Je kunt eventueel zo ook met stripijzer een bakje maken en dit vol leggen met stoeptegels. ( die zijn vaak gratis af te halen in het dorp 😃 )
deutz dx
Haha moet je helemaal naar het dorp toe, ik heb daar buren voor he
maar ik wil graag een betonnen gewicht voorop hebben, ik vind die standaard gewichten zo simpel ogen, met een betonnen frontgewicht kun je hem iets "breder" laten ogen.
TomopSame
Je zal toch een stalen constructie moeten maken voor aankoppeling. Dan kan je evengoed iets maken zodat je 2 gleuven hebt waar je dan later fendt gewichten kan inhangen zoals fendt doet bij hun blokken.

google.be/imgres/…
deutz dx
@TomopSame

ik snap die links niet helemaal maar ik snap wat je bedoeld
keeko
Houd je rekening met maximum massa? Mag 12x35kg zijn. Daarboven wil het basisframe er wel eens afscheuren.
fendt janssens
Hier heb je een voorbeeld ik weet niet of je er iets aan hebt?
traktorpool.de/details/Traktoren/…
WimBe
Die link van Tom is wel een goede, dan ben je snel klaar.

Wil je het toch zelf doen, dan moet je echt een stalen constructie in het beton hebben om het 'vast' te houden.
deutz dx
Ja klopt maar ik ben 15 he
als ik die 300 eurotjes moet betalen met €5,- in het uur ben je al gauw weer aardig wat uurtjes bezig he, en ik wil zelf graag wat maken, als ik me een keer verveel ofso snap je?
WimBe
@deutz dx

Aha.
Wat misschien makkelijker voor jou is, is een stalen bak vol gieten en hier die Fendt haken aanmaken.
deutz dx
Ja daar zat ik ook aan te denken, maar het mooiste zou zijn als die haken van een frontgewicht er aan zou kunnen, want dat past waarschijnlijk het mooiste he? maarja hoe zou ik dat een beetje sterk in het beton kunnen maken? nog ideeën?
TomopSame
Zo twee gleuven maken waar een fendt gewicht in past. Daarna die 2 gleuven op de juiste afstand van elkaar vast lassen aan de stalen structuur. Wel zorgen dat als je de beton dan giet de gleuven niet vollopen met beton. 😃
WimBe
Bij een bak is dat niet nodig.... en anders;
Zoals ik al zei, wat kokers/I profielen met daaraan dan wat strippen voor de sterkte van het beton en hier beton omheen gieten....
Fendt 310LSA
Heb nog wel een beugel liggen met losse gewichten die dan voor de grill komen te zitten 250 kg
WimBe
Ik doelde trouwens op deutz dx en niet op Tomopsame's constructie, even voor de duidelijkheid 😉
old man jose
Als je dan perse zelf wil maken waarom vraag je het dan hier, iedereen draagt voorbeelden aan hoe je het zou kunnen doen en jij blijft maar mekkeren dat het beton moet worden, omdat je geen ijzer wilt betalen. Ga dan lekker in je zandbak zitten met een emmer en daar verder gewoon emmeren. Kleuterklas no 1 suc 6
Fendttrisixfan
Je kan ook namaak fendt gewichten kopen zijn identiek zelfde en wegen evenveel staat alleen geen fendt in vooraan en zijn stuk goedkoper
deutz dx
@old man jose

omdat ik graag tips wou om zoiets te maken, en niet vroeg of iemand wou zeggen dat ik in een zandbak zou moeten zitten, altijd dat stomme commentaar, ik vraag gewoon om tips duidelijk genoeg?
deutz dx
Oja trouwens wel een beetje zielig om iemand op z'n leeftijd af te kraken
deutz dx
@Fendttrisixfan

zijn die ook nog een beetje sterk dan? of weet je dat zelf ook niet?
Wimsumar
Beste Deutz DX: De imitatiegewichten is niets mis mee, ik heb er ook een paar.

Hier nog een voorbeeld om een gewichtendrager voor andere modellen frontgewichten.

mechanisatie.nl/aanbod/details.php/…
deutz dx
@Wimsumar

aan de zijkant van de trekker zitten gele dopjes aan het "frame" zeg maar. weet jij misschien of dat gaten zijn? want ik heb de trekker nu niet thuis staan want hij is ong. nog een weekje weg voor reparatie.
deutz dx
...
Wimsumar
Beste Deutz DX: Ja, die "gele dopjes" zitten in boutgaten ( Bij de mijne zitten daar de voorladersteunen vastgeschroefd).
deutz dx
@Wimsumar

weet je ook of daar schroefdraad in getapt zit?
alvast bedankt
WimBe
@deutz dx

Wat wil je eigenlijk? Want het wordt nu helemaal anders dan wat je eerst vroeg 😉
Wimsumar
Beste Deutz DX: Ja, in alle drie gaten zit schroefdraad.
deutz dx
@WimBe

ik denk dat ik een soort houder ga maken aan het frame van de trekker, waar die gaten dus zitten, en daar een blok beton of iets dergelijks aan maak, eerst was ik van plan om een gewicht in het blok beton te verwerken, maar ik denk dat het tegenvalt om het gewicht goed te laten "hechten" aan het beton. en als ik al die reacties zo hoor zal het nog niet meevallen. dus vandaar de keuze van @wimsumar
WimBe
Staal aan beton 'plakken' zal je nooit lukken.... Je moet zoals ik al eerder zei zorgen dat je staal in het beton zelf hebt. Aan dit staal maak je de bevestiging vast. Dat met die fendt gewichten is zeker wel mogelijk, alleen dit is wel een stukkie moeilijker denk ik. 😉
raf_construct
Als je een compact blokje wil dan moet je ijzer gebruiken in plaats van beton. 200kg beton is al een lompe blok.

Ik heb zelf een blokje gemaakt in de vorm van de originele gewichten. Het is ongeveer zo groot als 3 aanhanggewichten en weegt 200kg.Ik heb er zelf oude tegenmessen van de hakselaar voor gebruikt, ze op lengte gezaagd en dan in het blokje gelast.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 307 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
43
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
7