Goldoni Onbekend - Motor start slecht, wat is de volgorde voor het probleem op te zoeken?

Hallo,
ik heb net een goldoni 1cil gekocht. hierin ligt een lombardini lda 100 in, het probleem is dat deze moeilijk start en veel rookt. mijn conclusie was om een nieuwe verstuiver er op te zetten aangezien deze ook al 50 jaar oud is en dit ook wel slijt. nu mijn vraag is aan jullie hoe neem ik dit het beste aan? want ik kan die verstuiver wel gaan vervangen maar zou toch graag eens een mooie volgorde krijgen hoe ik nu zo een probleem oplos? naar wat ik moet kijken, wat ik moet doen en wat de oorzaak en gevolg kan zijn. gewoon even hoe ik zo een probleem het beste aanpak.
vriendelijke groeten
wouter
farmwouter

Reacties

Jef1965
Grote kans dat jou zuigerveren slecht zijn heb ik ook gehad met een 3 cilinder yanmar motor
+1
Minitauro
Begin met een schoon brandstoffilter en schoon luchtfilter deze wel weer vullen met olie. Zonder alles gelijk te demonteren kun je ook de verstuiver testen op inspuitdruk en compressie meten van de cilinder.
Als de compressie niet goed is dan zijn zeker de zuigerveren versleten en hoogst waarschijnlijk ook de cilinder ingelopen. Om dit zeker te weten moet je de cilinder demonteren.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Goldoni ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!