David Brown 1412 - Hydra Shift onder last

Beste TF'ers

Ik heb een probleem met de hydra-shift bak van de 1412, trekker doet mee aan trekkertrek en tot enkele jaren geleden gewoon 3 keer op kunnen schakelen.

Nu als ik start in de 1, dan doorschakel naar 2 geen probleem. Tot dat ik schakel naar de 3 dan blijft de trekker staan, de wielen draaien niet en de trekker blijft op toeren. Als ik hem dan weer in z'n 2 wil drukken blijft hij ook stil staan, dan moet ik hem gewoon uit de versnelling drukken en dan er weer in drukken dan rijdt hij weer, en daarna gewoon normaal op de weg schakelt hij rustig door de hydra-shift.

Heb er afgelopen jaar een nieuwe koppeling in gezet en daarna niet geprobeerd voor de sleepwagen, weet niet wat hij nu doet?

Wat kan hiervan de oorzaak zijn? Zou het graag willen weten dan kan de trekker weer voor de sleepwagen.

Alvast bedankt.
Sietze
S.Durkstra

Reacties

valmet6400power
Dus eigenlijk constateer jij dat bij zware belasting de hydrashift slipt? Onze Case heeft als hij net gestart is ook regelmatig moeite om van z'n 2 naar 3 hydrashift te schakelen. Dat schijnt te worden veroorzaakt doordat de keringen hard worden door de leeftijd maar met warme olie weer wat gangbaarder worden waardoor het schakelen daarna weer makkelijk gaat maar dat terzijde.

Het schakelen van z'n 2 naar 3 hydrashift dan wisselt hij niet alleen van tandwiel zoals van 1 > 2 en van 3>4. Op het moment dat jij dat voor de sleepwagen doet en vervolgens onder grote belasting wil (terug)schakelen dan gaat ie er als het ware doorheen?

@flonky @856xlih kunnen jullie hier je licht over laten schijnen?
S.Durkstra
@valmet6400power Ja ik 1&2 en 3&4 zijn afzonderlijke pakketten van elkaar, ik geloof dat de 1e shift mechanisch werkt, 2e gebruikt de olie van de 1e kamer, 3e gebruikt van de 2e kamer en de 4e gebruikt allebeide kamers.

En hij gaat er inderdaad doorheen, alsof ie slipt. Schakel nu gewoon van 1 naar 2 en blijf dan in 2 rijden
856xlih
@valmet6400power meestal afdichten pakket ingedroogd / versleten
Of volgordeschuif niet helemaal lekker
S.Durkstra
@856xlih Wat bedoel je met de volgordeschuif?
856xlih
@S.Durkstra die stuurd zeg maar de pakketen aan als je schakeld
flonky
Lijkt mij dat het pakket versleten is omdat je zonder zware belasting wel in de 3 en 4 kan rijden
S.Durkstra
@flonky Oke, maar eens even zien of we een andere bak kunnen vinden of een nieuwe 3e & 4e pakket.
valmet6400power
@S.Durkstra
Ben benieuwd of die bakken nog op voorraad liggen ergens. Er zullen heel wat bakken aan stront gedraaid zijn door verkeerd misbruik!
S.Durkstra
@valmet6400power Ja dat denk ik ook, of deze laten reviseren of iets dergelijks.
Ik ben altijd geleerd altijd in de 1 beginnen nooit in de 3 of 4 wegrijden
+1
valmet6400power
@S.Durkstra
Dat is mij ook geleerd inderdaad 😄 en niet in een x terugschakelen van 4 naar 1. Met een beetje aandacht houdt ie het lang vol! Onze heeft er nu 6300 uur op staan en nog goed!
S.Durkstra
@valmet6400power Dan dan lig je met je snuit op de motorkap. Ja op de teller van ons staat 3600 maar kan het klokje wel rond zijn geweest
valmet6400power
@S.Durkstra
Yup, en met opschakelen van stilstand met die hendel in z’n 4 lig je achter je stoel 😂
S.Durkstra
@valmet6400power Ja aparte bak, maar werkt wel super en ze waren er als eerste mee
valmet6400power
@S.Durkstra
Yep, zonde dat DB is overgenomen door Case maar zo blijft het. Het is wel een versnellingsbak met een gebruiksaanwijzing en eigenlijk rijden alleen mijn vader en ik met de Case dus dat houden we mooi zo 😄
+1
S.Durkstra
@valmet6400power Ja vindt het ook jammer, helaas dat ze niet door konden ontwikkelen met hun eigen trekkerlijn. Wie weet wat hun toekomst voor trekker had gebracht. Ja hier rijden ook alleen m'n pa en ik op de trekker..
+1
RPCounty
@S.Durkstra echt niet
flonky
Ik heb nog wel een 1412 sloper staan zit nog hydra shift bak in
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 1412 en hebben de trefwoorden olie , versnellingsbak , hydra-shift en david brown geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!