Lely Maaier - Fendt 310 farmer lely mc 320

Wij willen meschien een lely mc 320 kopen voor onze fendt 310 farmer maar zijn er van lely maaiers nog onderdelen te verkrijgen? Of stopt dit binnenkort omdat lely is gestopt met het maken vaan hooimachines.
lars1123

Reacties

county854t
Hallo. Normaal gesproken is een fabrikant verplicht om ongeveer 20 jaar in onderdelen te voorzien. Anders eerst goed navragen bij de dealer
walker1
@county854t @lars1123 Ik dacht dat het een termijn van 10 jaar was, met die onderdelen garantie. Maakte Lely die maaiers zelf of werden ze ingekocht bij een andere fabrikant? Als Lely ze zelf maakte, kan het zijn dat een andere fabrikant dan de productie overgenomen heeft? In beide gevallen zou je ook bij de andere fabrikant nog voor onderdelen terecht kunnen?
+1
Sjon
De hele onderdelen voorraad van Lely hooibouw is vorig jaar van Maassluis naar Frankrijk verhuisd. Deze zijn nu eigendom van Agco. Alles wat niet is overgenomen is afgelopen sept-dec in 4 delen geveild door Troostwijk.

Er is een verplichting om nog voor 10 jaar onderdelen te kunnen leveren.
arjanvw
@Sjon Dus het zou kunnen betekenen dat een Lely maaier over 8-10 jaar niks meer waard is... ook iets om mee te nemen..
GerbertXL
@arjanvw Dan ga ik er over 8-10 jaar maar een zooi kopen denk ik.
Is dat bij niemeyer/ziegler ook niet zo dat je niks meer kunt krijgen?
arjanvw
@GerbertXL geen idee, is die ook alweer 10 jaar uit de markt? Aan de andere kant.. er zijn genoeg andere goede merken waarom zou je er dan èèn kopen die niet meer gemaakt wordt? We hebben zelf een lely hark, kan nu niet zeggen dat dat het neusje van de zalm is..
GerbertXL
@arjanvw Omdat goedkoop. Als ze weggegeven worden voor oudijzergeld dan durf ik wel een gokje te wagen.
Sjon
@arjanvw
Je hebt helemaal gelijk.
De Lely rotoreggen en kunstmeststrooiers worden ook al 10 jaar niet meer gemaakt, dat is ook de reden dat je die nu overal gratis kan ophalen.
arjanvw
@Sjon Dat is niet waar, dat is nu Tulip. De hooibouw, op de opraapwagens na worden bij mijn weten niet meer gemaakt. (ook niet onder een andere vlag)
+1
lars1123
Bedankt voor jullie reacties
inspecteurfendt
Is de hooibouwlijn van Lely niet overgenomen door de Fendt groep? Als je een nieuwe off recente maaier van Lely wilt kopen is de kans dus groot dat de onderdelen nog "lang" verkrijgbaar zullen zijn maar dan wel in het groen.
+2
Favorit614
@inspecteurfendt Ik denk dat Lely einde verhaal is, omdat Fella ook vd AGCO groep is.
En deze onder de naam Fella , Fendt en MF geleverd word.
Onderdelen vinden voor Lely maaiers is al een drama
Ritchie
@Favorit614

Idd. en bij Lely zit je ook nog met het hele verhaal omtrent patent, als een andere fabrikant dan AGCO in het gat wil springen voor wat betreft onderdelen zullen ze niet veel mogen maken vrees ik.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Lely Maaier en hebben de trefwoorden fendt en lely geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!