International 845 - Start niet via contact sleutel

Gaat het starten via een zekering ?
Landini 6500

Reacties

basia
Lijkt me stug ; ik ken zo geen trekkers die een zekering in het startsysteem hebben .
Landini 6500
@basia de vorige eigenaar heeft de fronthef er af gehaald ,kan het dat toen
zijn dat de startmoter hier bij beschadicht is, start wel met een schroeven draaier op de startmoter
Favorit614
@Landini 6500 niet gauw, eerder dat de kabel tussen contactslot en startmotor kapot is , of los ligt op de startmotor
Landini 6500
@Favorit614 als ik start met de sleutel tikt er iets in de zekeringkeringen
basia
Met starten moet je spanning krijgen op punt 17 van contactslot of startschakelaar en deze geeft dan spanning op punt 50 op startmotor.
Ook de voeding naar contactslot moet uiteraard goed zijn
Zou kunnen dat er een relais tussen zit voor de startmotor bekrachtegings spanning te geven ; ik ken IH verder niet
flip1150
Het kan altijd zijn dat er iets kapot is.
Je zegt dat starten met een schroevendraaier wel gaat.
Tikt de startmotor als je probeert te starten? zoniet zou ik eerst kijken of ik spanning krijg op het kleine stekkertje op de startmotor. Dit is namelijk de stuurstroom vanaf de start schakelaar.
Heb je daar geen spanning dan zou ik het onder het dashboard bij de schakelaar gaan zoeken.
Hariems
Heb je deze trekker al lang? Ik heb er namelijk een gehad die had een knop aan de zijkant van het dashboard zitten om hem te starten (met de sleutel deed ie het ook niet). Deze is laatst aan een handelaar verkocht.
Landini 6500
@Hariems nog maar een paar weken, en het is een 845XL van 1982
met de zekeringen achter het voorruit
inspecteurfendt
Het zou perfect kunnen dat er een zekering in het startcircuit kapot is. Bij mijn minitractor zit er een 20A steekzekering tussen het contactslot en het startrelais.
brauheist
Onderaan de zekerings kast zitten een paar dikke zwarte en rode kabels; deze maakte bij mij slecht contact en kreeg ik ook dat getik bij de zekeringen. Loshalen en schoongemaakt probleem opgelost
Landini 6500
@brauheist de dikke rode en zwarte kabels zitten om de toerenteller gewikkeld
tractorquintentje
Kan ook zijn dat het thermisch relais linksvoor bij de cabine kapot is. Bij m'n 1056 zit het startsignaal van het contactslot ook achter dit relais. dat is makkelijk te testen door dit relais even kort te sluiten en vervolgens te starten op de sleutel en kijken of hij het dan wel doet.
+1
Dit is een beetje een kwaal bij deze types. Komt dan niet meer voldoende stroom door de bedrading vanaf contactslot. M'n 1455 en 956 hadden er allebei last van. Heb het toen opgelost door met het contactslot een simpele 12v relais te schakelen die ik dichtbij de startmotor geplaatst had. Kreeg het probleem anders niet goed opgelost.
stephan-inter
@Masseyfergusondriver Klopt heb ik bij mijn 1455 ook
deerejohn
Accu polen schoon en de massa kabel goed. anders gewoon nieuw erop voorkomt veel ergenis de massa kabel kijkt vaak nog goed maar is die niet
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 845 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!