John Deere 6120 - stadsverlichting

Eey,

Ik zit met een raadsel bij onze john deere 6120 se.
Wanneer ik de stadsverlichting aan zet, gaat het linkerachterlicht branden en het rechtervoorlicht(niet de koplamp maar het lichtje naast de cabine). Het rechterachterlicht en linkervoorlicht gaan dan niet aan. Echter al hang ik de kiepwagen er achter, en sluit dan de verlichting aan gaat opeens het rechterachterlicht en het linkervoorlicht wel branden.
rara hoe kan dit? Ik heb geen flauw idee!!

groeten.

Deel dit topic

jd6620

Reacties

Ronijn
Zekering kapoet? Is meestal apart, zodat als er een zekering uit klapt, je altijd nog 1 achter of voorlicht over houdt.
En anders zou het de massa kunnen zijn.
pslingerland
Ik denk dat er een zekering uit ligt, want stads ligt zit gekruist gezekerd, maar hoogstwaarschijnlijk massa probleem
skure
Je hebt wss een slechte massa (terre zeggen ze ier bij ons) op de trekker en door de kar aan te sluiten gebruik je de masse op de kar... DENK ik e... Ben ook niet zo'n krak in electriciteit...
Valtra-Fordpower
Massa doormeten.
jd6620
@Ronijn

al is de zekering kapot dan moet het lampje toch nooit kunnen branden? waarom doet hij het dan wel al zit de kieper erachter?
jd6620
@Valtra-Fordpower

hoe kan ik dat het beste doen?
Valtra-Fordpower
De + voeding van het lampje meten met een frame oid. zet er een voltmeter tussen, en kijken of je prik heb.
tractorliefhebber
Je zekering ligt er zeker uit. De stadslichten zitten kruislings gezekerd. De stekker van je aanhangwagen is waarschijnlijk doorgelust waardoor de lampen wel aangaan als de stekker erin zit. Er kan ook een verdeelkastje zitten op je aanhanger waar de twee verlichtingskabels zitten doorgelust.
fiatfan
Dat hebben wij toevallig met onze 6120 se ook al 3 keer gehad. verder hebben we er niks aan gehad in de 4500 draaiuren. De zekering ligt er dan uit, maar bijniet alle aanhangers zijn links en rechts verlichting apart gemonteerd, zodoende krijgt hij de stroom via het stopkontakt naar binnen. als je de zekeringedeksel eraf haalt en omdraait zie je welke het moet zijn. Het is van het linkse gedeelte de bovenste rij de rechtse.
waarschijnlijk klapt ie er dan binnen enkele dagen er weer uit, als je met een kar gaat rijden. bij ons hebben we er eerst een nieuw 7 polig stopkontakt op laten zetten. later ging ie weer kapot, toen bleek bij een van onze wagens de stekker sluiting te maken. veel succes!
jd6620
Bedankt, ik heb net de zekering vervangen en nu doen ze het idd. Ik moet nog uitzoeken waar de fout zit. Maar iedereen bedankt voor de reacties.
old man jose
Sorry
jd6620
@old man jose

Quote:
Sorry

????
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6120 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!