Illustratie van:

Fordson Dexta - Kabelboom Dexta

Hallo allemaal. Ik wil (moet) de electrische bedrading vervangen van mijn Dexta uit 1961. Nu zijn er overal kabelbomen te koop met als opmerking: te gebruiken bij spanningsregelaar FD3022 (lucas) . Ik heb echter een andere spanningsregelaar, FM4001. Kan ik daarvoor dezelfde kabelboom gebruiken of klopt er dan helemaal niets meer van? Wie weet raad?

Deel dit topic

Reacties

Rik1200RS
Ik liep tegen hetzelfde probleem aan met mijn Dexta. Uit voorzorg (ook omdat de oude regelaar 4 aansluitingen had) heb ik de hele set maar vervangen.
Staat op jouw FM4001 nog aanduidingen bij de polen (A/F/D/E)?
Fordje61
@Rik1200RS Hallo Rik, zal ik even controleren. Wat is de reden van je vraag ?
Johan Dexta59
Als ik het goed heb is het een kwestie van aansluitingen. De Lucas FD3022 heeft klemmen die je moet aanschroeven. De FM4001 is voorzien van schuifcontacten. Die zijn niet aanwezig op de kabelboom en zal je er dus moeten aankrimpen. Verder in het oog houden dat huidige verbindingen tussen dynamo en regelaar behouden blijven.
+1
Rik1200RS
@Fordje61 Als de FM4001 dezelfde polen heeft (min de A1 pool) kan je volgens mij het normale schema aanhouden (die je overal wel kan vinden op Internet). Zoals Johan Dexta59 al aangeeft, kan je zelf de schoentjes aankrimpen. Meten is weten..
(google.com/search/…)

Ik weet dat het bij mij een dusdanige aan elkaar geplakt zooitje was, dat ik alles heb vervangen. Bleek achteraf na het loshalen van het dashboard ook echt geen overbodige luxe.
Mocht ik je verder nog ergens mee kunnen helpen, let me know.
Fordje61
OK heren, bedankt zover. Ik ga een kabelboompje bestellen en aan de slag. Mocht het nodig zijn dan meld ik mij weer op dit forum 😄

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!