Krone 6210 cv

Wij zijn op zoek naar een krone easy cut 6210 cv bouwjaar vanaf 2008 en heeft iemand ervaring met die maaier

Deel dit topic

Reacties

fendt614lsapower
Alvast bedankt
newholland-twente
Hier dit is wel wat denk ik:
google.h4ck.nl/?q=marktplaats
newhollandtsa
Gewoon een kuhn kopen
HollandNew
Kom op zeg mensen.
Kunnen we nog normaal doen of vinden we ineens door de onzinnige topics dit ook onzinnig?
HollandNew
Een buurman hier heeft ook zon'n maaier en die maait er al 2 seizoenen zonder problemen mee. Je moet gewoon niet denken dat het een Kuhn is 😉
HollandNew
Oftewel: niet 20km/u rijden 😉
HollandNew
Maar zulke jonge maaiers vind je niet snel. Ik zou gewoon met de dealer een beetje handelen met een nieuwe
Schluterfan
Zo'n Lely Splendimo of hoe noemden de maaiers ook al weer, heb je een 3meter versie al voor 8000euro, altans in Belgie. Weet nie of dat in Nederland zo is.
sebas deutz150
Waarom geen nieuw? onze buurman heeft voor een nette prijs weer een nieuw schudder gekocht zelf hebben wij ook nog prijsopgave laten doen en hij zelf iets goedkoper maar we hebben bij onze eigen dealer gekocht. hoeveel hectare maaien jullie er jaarlijks mee.

misschien een sip ?
Hoekstraj
Koop een pottinger 😃
fendt614lsapower
175 hectare ongeveer
sebas deutz150
40 hectare gras maaien met een achter maaier per snee?
newhollandtsa
@Loonwerker-Twan

Jf on nymeijer als je van sleutel houd bedoel je zeker
markmeijer
Slechte ervaring met Kuhn

Zeer te vrede met Krone
newhollandtsa
@markmeijer wat is je slechte ervaring met kuhn dan?
WimBe
@newhollandtsa

Thuis bijna 15 jaar JF maaiers gehad(mijn vader voor de duidelijkheid) en op het afbreken van de steunpoot door mijn schuld en de aftakas kapot door het scherpe draaien nooit wat gehad 😉
newhollandtsa
@WimBe

hoeveel maaien jullie per jaar dan?
paardeboertje
Volgens mij maait loonbedrijf de Weer in Bornerbroek met zo'n maaier.
die wil een zelfrijder
moet je daar eens info'n
newhollandtsa
Wij hebben eerst een met een getrokken kuhn gemaaid toen hij weg ging was hij 19 jaar oud maaiden jaarlijks 700 hectare en er is nog nooit een sleutel aan geweest.
WimBe
Poeh mijn vader is gewoon veehouder maar denk iets van 40 ha per snede. En tussendoor nog wat 'hooien' voor hobby-boertjes en 'paardenvolk'.
WimBe
Oké ja dat is wel iets meer natuurlijk... maar dit was alleen met 1 getrokken achtermaaier. Nu een Lely voor en achter.
markmeijer
Kuhn 3,20

De Trekker had er zwaarder mee
Maait op 1000 toeren
Op krone zitten gewone verre op, en met kuhn zate we hele tijd te kloten met die gas bol.
Hij klapte naar achteren, konden we moeilijke in sommigen dammen komen.
Maaide stug als je lang gras had.
Ze kneuzer zatte plastic vingers aan, moesten gauw vervangen.

Maar tegenwoordig zijn er geen slechte maaiers meer,

Maar Krone bevalt heel erg goed.
watermeloen
Nou bij staatsbos maaien ze waar ik stage liep ongeveer 500 ha per jaar in NATUURLAND!!! ( zand en andere stugge rommel ) en je komt van alles tegen, maar die maaiers doen het daar super goed, houden het heel lang vol voor het maaien in natuurland dan..
newhollandtsa
@watermeloen

met wat voor een maaier als ik vragen mag?
watermeloen
Ohw jah sorry vergeten te melden...
dat is met kuhn maaiers!! En waar ik werk hebben ze een krone en volgens mij ook nog een oude kuhn.. beiden tripple maaiers maar zijn beiden wel dik in orde!!
newhollandtsa
Ja jij werkt bij harlief/lammers toch? zag ik tenmiste staan bij een van joun reacties! ik werk bij loonbedrijf zeijerveld!
WimBe
@newhollandtsa

Haha dan verschilt je afbeelding nog al van het merk wat ze daar rijden.... 😛 Ken jij ook een Sander L.? Of ben je er nog niet zo lang?
newhollandtsa
Ja de kleur veschilt nog al 😃 maar de maaiers niet. Die nh is ook van ons zelf.
Sander L ken ik wel hij is er nu niet meer, ik werk er al 3 jaar en sinds juli ben ik er vast.
WimBe
Nee klopt, daarom vroeg ik ook of je er ook al lang bent. Dat is nog een oud-klasgenoot en hij zit nu in de aardappels toch? Haha ja maaiers is wel hetzelfde....

Is die kleur trouwens beter? 😛
watermeloen
Ja dat klopt ja! Daar werk ik.
Bevalt het wat bij henk?
Ze werken ook nog wel eens wat samen met swart begreep ik.. of valt dat wel mee? Reed jij begin zomer met johnie en ladewagen richting tynaarloo over de weg vanaf de punt? reden toen 2 johnies achter elkaar aan van zeijerveld... of zit je nooit op de ladewagen?
newhollandtsa
@WimBe

ach de kleur maakt niet zo veel uit beide merken rijden super. 😃
newhollandtsa
@watermeloen

Ja het bevalt zeer goed. dat ze samen werken met swart valt wel mee. ja dat kan wel kloppen dat ik toen over de punt ree. Reed jij eind oktober nog met een jd en ladewagen van zeijerveld bij een boer in peize rond een uur of 7 s avonds?
WimBe
@newhollandtsa

Heb ook nog met NH's gewerkt duszz een 'groen getinte bril' heb ik niet op hoor 😉 JD's gaan net zo goed kapot als NH's of wat dan ook....
watermeloen
Nee dat was ik dan niet.. maar nee met de 1e snede was dat zo ongeveer of net de 2e.. toen reed ik op een claas en een andere claas voor me allebei met maaierij.. ja je kan prima bij bousema zijn volgens mij.. chauffeur daar is de man van mijn nicht:P ronny A. ken je ongetwijfelt..
newhollandtsa
Was dat toen met die claas trekkers van staatsbos bedoel je dan kan ik het mij nog wel weer herrineren
Ja oke toen laats in peize rond een uur of 7 had harlief volgens mij een trekker van zeijerveld in gebruik met ladewagen. toen was ik bij die zelfde boer met de kraan bezig.
Haha ja Ronny A die ken ik wel.
thmtrader
Bijna antwoord op je vraag! (dus niet van je moet dit of dat, je moet een Kuhn of een Lely......)
Wij maaien al aan aantal seizoenen met een 5000CV en dat bevalt heel goed! Maaibeeld is goed en het kneuzen is bijzonder goed. Aanbouwen is een fluitje van een cent en de bediening is eenvoudig.
Je moet er wel een behoorlijke trekker voor zetten want met name het transport is niet zo eenvoudig!
Ik geloof dat je hieron vroeg en niet om die andere onzin.... 😃
thmtrader


Deze dus
WimBe
@thmtrader

Even een vraag, kan deze maaier in het midden pendelen? En zie ik daar nu een niet al te zware 40s/50 serie JD voor lopen? Met andere woorden trekt niet al te zwaar??
thmtrader
Deze maaier heeft de trekboom aam de zijkant en kan niet pendelen, de 6 meter versie heeft de boom in het midden en kan dacht ik wel li en re werken.
Op deze foto zit hij achter een 4240S met 132 ouderwetse pks (zou vandaag de dag wel 190 PK zijn 😉 ) dat is wel de ondergrens! Tegenwoordig staat er een 7700 voor met 150 pk dat gaat mooi!
Als je zon maaier zoekt zul je de meeste kans maken door in Duitsland te zoeken.
thmtrader
...
maartendankers
Menno PB 😄
WimBe
@thmtrader

Oké haha ik bedoelde eigenlijk of er een starre maaibalk onder zat. Aan het gras te zien zijn het twee delen met apart een kneuzer? Of is dit gewoon 1 as, in het midden gelagerd? Haha 190 pk is misschien wat overdreven, maar werk bij een JD dealer en ken het verschijnsel.....
Dat het niet links en rechts kan is wel jammer, maar daar leer je ook wel mee werken 😉
thmtrader
Wacht even de 5 meter is opgebouwd uit 2 afzonderlijke maaiers de 6 meter is dat ook!
In feite zijn het 2 achter maaiers gemonteerd in een draagframe dus de techniek is gelijk aan een 3punts maaier van krone.
Met dat vermogen bedoel ik dat er in de jaren tachtig nog een vermogen werd opgegeven bij maximaal toerental, vandaag de dag heb je het maximaal vermogen en boost en als je zo gaat kijken ben je "rijker" dan je werkelijk bent!
WimBe
Ja dat bedoel ik ook, men ervaart de oude net zo sterk, zo niet sterker dan de nieuwe...
Dus dan volgt dit ook super de bodem of niet?
thmtrader
Bodem volging is heel goed en de maaier is heel rustig in het werk.
WimBe
Oké, trouwens hoeken insteken wil met zo'n breedte ook stukken beter als bij ons toen met 2.80(zonder 90 gr draaikop 😉 ) Al is dit inmiddels verleden tijd....
thmtrader
De maaier haaks om gaat redelijk goed maar meer dan 90graden is link! Door de breedte loopt een deel van de maaier behoorlijk achteruit door de ophanging wil die dan wel eens in de grond draaien...
WimBe
Ah juist, ja met wat 'spelen' met de dissel liet je net een strookje staan, maar dat is dan niet anders. En bij ons zijn er ook een aantal groothoekaftakassen gesneuveld doordat je soms verder dan de 80 graden gaat en dan is het gauw gebeurd.... Dus misschien tip voor dit topic, NIET op draaikop bezuinigen met getrokken maaier als je voor de keuze staat 😉
watermeloen
@newhollandtsa

ja dat waren die trekkers ja.. die voor mij reed die kon net aan de kant voor jullie want die was een wielrenner aan het inhalen:P
newhollandtsa
Haha ja dat weet ik nog wel dat ging toen nog maar net goed he:P klote wielrenners ook denken dat de hele weg voor hun is.
dedas
Zag net nog een getrokken 6 meter krone maaier op marktplaats staan

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
52
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
5