Afstand werkgang opmeten met gps

We huren een stuk land waarbij een kopend schuin afloopt. Hier worden anemonen gezaaid en daarom wilde mijn vader weten hoe lang elk bed is zodat hij goed uitkomt met zaaien. Nou vroegen wij ons af of we de bedden kunnen meten met onze trimble fmx gps.

Deel dit topic

Reacties

Sjon
Het makkelijkste is toch gewoon op google maps met de "afstand meten" tool. Hiermee kan je thuis op de pc alle zijden van het perceel nauwkeurig opmeten.

Kan je nu al mee beginnen.
Fendt926Driver
Kun je niet op google earth met de lineaal het perceel opmeten en (redelijk) precies uitkomen?
jammermaarhelaas
Ik ken dit apparaat niet, maar als je als werkbreedte een eenvoud, dus 1, 10 of 100 meter opgeeft, en je rijdt het bed af, dan zie je de "bewerkte oppervlakte", en deze deel je dan weer.

Bijvoorbeeld: werkbreedte 10 meter, en je rijdt langs het bed en geeft de gps aan dat je het land bewerkt. Nu zal de oppervlaktemeting tellen. Heb je aan het eind bijvoorbeeld 2300m2, dus 0,2300 ha, en dit deel je door 10 (je werkbreedte), dan heb je dus 230 meter afgelegd. Eenvoudig en zonder rekenmachine te doen.

Maar allicht zit er ook wel een afstandsmeter op de terminal, nog eenvoudiger.
stannetje96
Enigste manier die ik kan bedenken is dat je het kan zien bij je ab lijn rijden, verder ben ik volgens mij nog geen opties tegen gekomen om dit op te meten.

En anders gewoon via Google earth of een andere meer app. Is ook eenvoudig te doen thuis
Nickvg
Lijkt me nu ook het makkelijkst in te tekenen en vervolgens van daaruit te berekenen. Vroeg me alleen af of dit ook makkelijk met de gps op te meten was waardoor het makkelijker zou zijn
Fendt926Driver
@Nickvg maar met google earth kan het niet?
Daarmee tekenden wij de proefvelden van de mais altijd mee in
Nickvg
@Fendt926Driver we willen weten hoelang elk bed is, nou hoeven we niet ieder bed op te meten, maar als we ongeveer weten hoelang de bedden zijn kunnen we daar de hoeveelheden op aanpassen. Mn vader maakt dan zakjes over een bepaalde afstand. Dus 1 kort en 1 lang bed
Sjon
Je kan voor het zaaien wel het hele perceel gaan uitzetten met gps, maar dan is de grond waarin je nog moet gaan zaaien toch helemaal vast gereden?
Nickvg
@Sjon het wordt gezaaid in bedden. Ik heb vandaag de sporen er dus al in gereden. Daarna gaan we beddenfrezen en dan gaan we zaaien.
+1
jammermaarhelaas
@Nickvg

Hier de handleiding voor deze trimble fmx:

google.com/url/…

Op blz. 79 van de pdf staat het, "P, afgelegde afstand".
JJ
Cruciaal verschil is volgens mij of je de daadwerkelijke “beschikbare” oppervlakte wilt weten. Of echt de totale lengte van iedere baan (of totaal)?
DANOONTJE POWERR
Voor het wegrijden kun je op de pauze knop drukken, dan begint de meterteller te lopen en kun je dus elk bed precies opmeten.
+1
Nickvg
@DANOONTJE POWERR bedankt, hij heeft het nou al uitgemeten dacht ik maar voor een volgende keer is het altijd handig om te weten.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden gps en trimble geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN