Illustratie van:

Manitou Verreiker - Motor rammelt door na uitzetten

Beste leden, onze manitou mlt 634-120lsu heeft het volgende probleem als ik de motor uitzet, rammelt de motor nog een soort van door hij gaat niet gelijk uit dit is niet elke keer hij gaat ook wel eens een tijdje direct uit. Nou had ik de aandrijfas met trillingsdemper van de motor naar de tussenbak al nagekeken deze was in goede staat. Heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn?

Deel dit topic

Reacties

+1
mike_v
Ken er niet zoveel van maar heeft hij ad-blue? Kan het het pompje wat de leidingen leegzuigt niet zijn wat je nog hoort?
volvo430
@mike_v nee hij is van 2006 geen adblue
+1
mathijn
Heeft hij het probleemzo in eens gekregen of na het wisselen van het brandstof filter
volvo430
@mathijn nee dit probleem heeft hij al een geruime tijd
+4
frammi
Elektrisch brandstofslot op de brandstofpomp blijft waarschijnlijk af en toe hangen of het veertje in het brandstofslotje is gebroken. Op de brandstofpomp zit een elektrisch spoeltje (zit stekkertje met 2 draden aan). Stekker lostrekken, klepje eruit draaien en kijken of het binnenwerk nog goed is .Let op met demonteren, binnenin zit een klepje en soms een los veertje welk er uit kan vallen. Kunt dit ook testen door tijdens het lopen de stekker los van deze spoel los te trekken. De motor moet dan gelijk uitvallen. Zo niet is dit klepje (brandstofslot) defekt.
volvo430
@frammi oke dat is wel een goede de pomp is net naar een revisie bedrijf geweest.ivm lekkage aan de pompas keerring hebbde pomp weer gemonteerd maar hij doet het nog steeds zou je op de foto hieronder kunnen zeggen welke stekker het is?

(klik om te vergroten)

volvo430

(klik om te vergroten)

+1
Fendttrisixfan
@volvo430 die blauwe achteraan is de elektrische stilleger normaal
volvo430
@Fendttrisixfan aha slordig van het revisie bedrijf als dit zo is denk ik dan de pomp heeft een halve dag op de testbank gedraaid
+2
Fendttrisixfan
@volvo430 maar denk persoonlijk niet dat dat het probleem is, doen de meeste manitous eigenlijk wel
volvo430
@Fendttrisixfan dat door ratellen van de motor bij het uitzetten?
+2
Fendttrisixfan
@volvo430 ja, zou er niet echt een probleem achter zoeken
volvo430
@Fendttrisixfan oke ik vindt het namelijk nogal vreemd dat hij dit doet zegt wel een hoop over de manitous met perkins blokjes
volvo430
Ze lopen stationair ook altijd als een zak knikkers vind je niet?
+1
frammi
Is inderdaad de blauwe stekker. Als de pomp er af is geweest kan het ook zijn dat de pomp niet juist op tijd staat.(Heb ik ook al eens mee gemaakt met een manitou)
volvo430
@frammi de verreiker deed dit al voordat de pomp eraf is geweest
+1
pascal1985
Je hebt er niks aan maar die van ons heeft het inderdaad ook wel
volvo430
@pascal1985 oke dus toch wel een manitou kwaaltje?
wezel844-s
Als de motor blijft lopen en dan rustig uit valt als je het contact uit zet moet je de latch valve van de pomp vervangen komt wel vaker voor dat deze slecht zijn.
Fendttrisixfan
@wezel844-s ja maar dat heeft niets met dat rammelen te maken
wezel844-s
@Fendttrisixfan de haakse bak rammelt dan vaak na dat is wat je hoort als de motor rustig stil valt de motor hoort meteen uit te vallen. Is het dit niet kan het zijn dat je converterplaat los zit op de as van de haakse bak of aan de converter zelf maar dat hoor je tijdens het lopen ook ook is vaak de pompas in gelopen van de olie pomp en de haakse bak daardoor gaan ze ook een beetje rammelen
volvo430
@wezel844-s die zit op de hydro pomp?
+1
Fendttrisixfan
@volvo430 nee op de brandstofpomp waar dat draadje aanzit, als die slecht is duurt het lang voor de motor stilvalt
volvo430
@Fendttrisixfan ja het brandstofslotje met blauwe stekker bedoel je?
+1
Fendttrisixfan
volvo430
@Fendttrisixfan ik moet er nog steeds naar kijken ik houdt je op de hoogte
+1
wezel844-s
@volvo430 de latch valve zit op de brandstof pomp. Deze zit net boven de tekst Delphi die langwerpige moer zeg maar. Deze kun je er zo uit draaien en een andere in draaien.
+1
Fendttrisixfan
@wezel844-s o inderdaad ik was mis, wel belangrijk als je dat klepje eruit draait en een nieuw indraait, even meten hoever het pinnetje uitzit, dit kan je in of uitdraaien
volvo430
@Fendttrisixfan en wezel844-s vandaag kwam het 1 keer voor dat de manitou helemaal niet meer uit ging, hij bleef gewoon door sputteren, ik heb de blauwe stekker er even uitgetroken maar de motor viel netjes uit, wel zag ik dat de brandstofslang met het metalen omhulsel van de tank naar flotterpompje erg beschadigd was zodra ik hier aan wiebelde begon het pompje een geluid te maken alsof hij lucht aanzoog

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Manitou Verreiker en hebben de trefwoorden motor en aandrijving geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
29
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1.807
TREFWOORDEN