Massey Ferguson 135 - Lekkage bij pennetje onder de trekker

Sinds kort lekt mijn mf 135 aan de onderkant ter hoogte van de olie aftapplug van de versnellingsbak. Het lijkt wel een soort pennetje wat uitsteekt en omgebogen is. Het zit er ook wat slap in. Hij lekt alleen als hij goed warm is. Wie weet wat dit is? Groet Jan
janvisser

Reacties

redeagle14
@janvisser grote kans dat je krukas keerring lekt.
fergusonnetje
Ik denk dat je de splitpen bedoeld die in het koppelingshuis zit. Dit is bedoeld om de olie die bij het koppelinghuis naar binnen lekt (via de motor met slechte keerringen bijvoorbeeld) af te voeren zodat je koppeling niet vet wordt.
janvisser
Is inderdaad een splitpen en hij zit ter hoogte van de versnellingspook. Iets naar voren zit nog eentje maar die lekt niet
Pauls
@janvisser Ik zie op uw foto's dat er stickers ophangen van multi power. Is het ook eentje met multipower, want dan kan het zijn dat de dichting naar de versnellingsbak lekt, dit komt op een max 20 bar te staan. Dus het hoeft niet zozeer de afdichting (krukas) de motorzijde te zijn dat lekt, kan ook van de versnellingsbak multipower steekas komen. In ieder geval best iets om op te lossen.
janvisser
Het gaat om deze trekker zonder multi power

(klik om te vergroten)

Het gaat om deze trekker zonder multi
Pauls
@janvisser Ik vind het beetje raar dat je spreekt over 2 splitpennetjes, bij mijn trekkers is/was er altijd maar eentje. Je kan mss proberen het grotere plaatje (20 op 30 cm) met 4 bouten los maken en met camera ff kijken ( of foto'tje nemen, je zit wel snel tegen de koppeling ) vanwaar de olie een spoortje achterlaat, en in uiterste geval trekker splitsen, duurt halfuurtje als de bouten gangbaar zijn. Zie je zo het probleem en dan kan je direct probleempje oplossen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 135 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!