Massey Ferguson 35 - verschillende hoogte hefinrichting

Hallo allemaal wij hebben 2x een massey ferguson 35 alleen zit er verschil van 15 cm in de maximale hoogte van de hef. De hef armen hebben precies de zelfde lengte het . Iemand een idee hoe dat kan ?
hobbyist mf 35

Reacties

Piet1960
Onderste positie ook 15 cm?
hobbyist mf 35
@Piet1960 Nee op de laagste stand hangen ze even hoog. De 1 gaat 15 cm hoger als de anderen.
FolkertMF
Zijn meederde type hefdeksels dat kan het verschil zijn
hobbyist mf 35
@FolkertMF Oké dan zal het wel zo horen. Het rare is dat de trekker waar de hef het minst hoog gaat wel jonger is.
+1
FolkertMF
@hobbyist mf 35 even kijken als het goed is zit er dikte verschil in
hobbyist mf 35
@FolkertMF bedankt ik ga morgen kijken 👍
hobbyist mf 35
@FolkertMF Er zit dikte verschil in de hefdeksel. Die het minst hoog gaat is ook dikker. Dat is trouwens ook een 35 x . Blijf het toch vreemd vinden. Het is ook best een groot verschil
FolkertMF
Mischien is komt de hefhendel niet ver genoeg ?
marcpd
Zit 'm in de afstelling van de regelschuif op de pomp
+1
marcpd
Aan de rechterkant van de bak plaatje verwijderen waar het peilstokje van de bak in zit. let op eerst wat olie aflaten,10 liter, plaatje verwijderen, terug olie bijvullen tot dat ie er net niet uit loopt.
+1
marcpd
Dan voel je met de hand in de bak, als je half met je hand in de bak bent moet je de regelschuif van de pomp kunnen voelen.De regelschuif heeft bovenaan een rolletje en kan je naar achteren trekken. Aan de voorkant van de regelschuif komen twee staafjes, dit is aan de kant van de motor.
Deze staajes komen van het komando van de hef, hier kun je niets aan regelen tenzij je het blok demonteert.
+1
marcpd
Aan de achterkant van de regelschuif zit een stelschroef, nummertje 11, je voelt van het rolletje naar beneden, dan moet je de stelschroef voelen, je zit dan al met je hand in de olie.
Dan doe je het volgende: je zet de trekkrachtregeling volledig af, dit is hendel naar beneden, positieregeling helemaal naar boven, alsof je de lift omhoog wil laten gaan. Je zet je tractor vrij en start hem. De hef zal omhoog gaan tot de positie die jij kent, als de hendel boven staat. Door nu in deze positie de stelschroef wat in te draaien moet je de hef zien omhoog gaan. (geloof dat het indraaien is ). Dit doe je tot je de gewenste hoogte hebt.
WO 562 Driver
@marcpd als de trekker loopt Kun je dan nergens tussen draaiende delen komen als je daar met je tengels zit te voelen?
+1
marcpd
Let op, als bij het draaien aan de stelschroef van de regelschuif de trekker begint te "knokkelen" dan wil dit zeggen dat je de maximum mechanische hefhoogte hebt bereikt, de lift kan niet verder, ze zit ergens tegen aan. Dat knokkelen komt doordat de pomp door de beveiliging pompt.De stelschroef dan een beetje terug draaien. Dit zou moeten werken.
hobbyist mf 35
@marcpd Super, bedankt voor de duidelijke uitleg! Ga het volgende week proberen.
marcpd
Regelschuif die ik genoemd heb is een hefboom die met de eigenlijke regelschuif is verbonden
hobbyist mf 35
@marcpd bedankt 👍
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 35 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!