Fendt Farmer 2 DE - werklampen plaatjes op de val beugel

Hallo ik ben een fendt farmer 2de met valbeugel nu wil ik de val beugel zo inrichte de zwaailampen boven op links en rechts een zwaailamp er tussen 2 werklampen of alle 2 achter op de spatborden hoe kan ik ze het besten aansluiten kabel trekken na de kokpit en daar een of meerdere zekerings tussen ? ma waar sluit ik hem dan op aan ?
fendt farmer 2de

Reacties

Voor zulke dingen moet je gewoon een nieuwe draad vanaf de accu trekken, dan naar de schakelaars, na elke schakelaar een zekering en dan naar de lampen die je op die schakelaar wilt hebben. en als je alle 4 lampen op 1 schakelaar doet kun je beter de schakelaar via een relais schakelen. en gebruik 2.5mm draad, geen dunne draadjes dus.
bijv.
1 schakelaar voor de zwaailichten
1 voor de lampen achter via een relais geschakeld.
deutzke106
Je moet dit vanaf de batterij doen zoals international 633 zegt maar je moet eerst een zekering dan een relais en dan schakelaar en de lamp:)
fendt farmer 2de
Oke heel erg bedank ma een 12 v of 24v relais of welke lampen moet ik in de werklampen doen ?
Je trekker is 12volt 😄

als je nieuwe werklampen koopt zitten er meestal wel lampjes bij, en anders vraag je dat even.
fendt farmer 2de
Oke dankje ga ik het opzoeken wat ik nodig heben en bestellen verder nog typs ?
john deere 7810
Draad op het begin mooi lang laten en als je het monteert ook iets langer laten zodat je er altijd nog iets aan kunt doen gewoon 10/20 cm langer en ergens verstoppen
En het is ook wel netjes als je de draden door de val beugel heen doet ipv erlangs.
Wimsumar
Beste Fendt Farmer 2 DE: Ik denk dat de lampen er meer "voor de show" op komen te staan dan voor gebruik. Om de electrische montage daarbij éénvoudig te houden schaf dan deze (helaas niet goedkoop) LED-werklampen aan. Door het lage stroomverbruik ( 18 watt) kun je ze zo via de al aanwezige verlichtingszekeringen aansluiten zonder relais te hoeven monteren.

KLik: immers.info/Webwinkel-Product-4244358/…

P.S. Een zwaailampmodel met laag stroomverbruik zal er ook vast wel zijn, maar ik kan er zo gauw geen voorbeeld van vinden.

Wel dit: (kleur deugt niet 😃 ) allekabels.nl/Prikkabel-/-Lichtslang/…
deutzke106
Als je er toch aan werkt zou ik het in 1 keer goed doen en direct relais tusse zette relais kost toch bijna niks 😄
fendt farmer 2de
Ik heb 2 werk lampen van me oom gekregen geen led ma gewoon 12v lamp er in ma wie kan mij nu vertellen welke relais en zekeringen er tussen moeten ik ben zo in het stoom wel aansluiten ma niet het kopen en uitzoeken wat wat moet zijn
Als jij 2 lampen laat zien aan het lmb met een vraag erbij, dan geven die het je zo.
fendt farmer 2de
Ik haal altijd onderdelen bij dronk bv ma die weten het vast ook zo ?
ErDee
Heb je ze er al op zitten? Anders:
Je hebt nodig: genoeg meters kabel,namelijk 2,5mm2 voor vanaf de accu tot aan de relais, en vanaf de relais ga je met 1,5mm2 naar de lampen. Wel maximaal 2 lampen/zwaailampen op zo`n 1,5mm2 draad aansluiten en 4 op 2,5mm2(en 1 op 0,75mm2)! anders moet je dikkere of meerdere draden gebruiken! dan heb je nog 2 schakelaartjes nodig, 2 4-polige relais en natuurlijk de lampen.Dan heb je nog 1 of 2 zekeringhouders nodig, ligt eraan of je de zwaailampen en werklampen apart wilt zekeren of alles op 1 zekering. Neem een zekering van ongeveer 20 ampere. Denk eraan dat je ook nog massa hebt aan de relais en de lampen dus daar heb je ook nog een beetje draad voor nodig. de relais krijgen stroom voor de lampen via 30 en die komt er geschakeld bij 87 weer uit. 85 is de massa van het relais en bij 86 gaat de stroom van de schakelaar erin. De schakelaars kun je het beste stroom geven vanaf een draadje waar pas stroom op staat als je het contact aan hebt staan. als je nog vragen hebt stel je ze me maar.
Bomenboer
Op mijn hol
ErDee
@Bomenboer verklaar u nader
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt Farmer 2 DE ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!