Mc-Cormick D 326 - elektrisch schema (aansluiten controle lampjes)

Hallo allemaal,

We zijn bezig met het opknappen van een D326, alleen ik snap het elektrische schema niet helemaal.

Bij het op contact zetten moeten het laadlampje, temperatuurlampje en het oliedruklampje even gaan branden ter controle. Oliedruk gaat goed, want als je start is de druk pas hoog en gaat het lampje uit. Het laadlampje gaat ook goed, want die brand eerst en zodra hij laad, gaat hij uit. Maar hoe zit het nu met het lampje van de temperatuur? Ik zie op het originele schema ook nog een verbinding in de - tussen het temperatuur lampje en het laadlampje maar dit kan toch niet? Als je dan een te hoge temperatuur hebt, of hij laad niet, dan gaat het andere lampje ook branden? Weet iemand hoe dit zit?

Groeten,

Gerwin Esselink
gesselink

Reacties

Boemrang
Nee.
Maar wacht maar eens af.
mcd-439power
Ik heb geen temperatuur lamje alleen oliedruk en contact
IHFan
Ja wij hier ook allee Laden,oliedruk dat zijn de 2 lampjes die wij hebben. Ik had wel eens een D 439 gezien die had wel een kabel naar de Thermostaat. Maar daar was de bedrading slecht van maar misschein dat dat ook zo iets is. Maar bij de D 439 zat dat niet aangesloten. Die had gewoon een Temperatuur meter.
baggerfarher
Wij zijn er ook mee bezig maar dan met een 353. maar wij weten nog niet of alle lampjes het doen. wij hebben het schema van www.mccormick-freunde.de/technik.htm en dan het schaltplan van een 533 tot 844 komt in grote lijnen over en er staat meer bij wat wat is. mis dat je daar wat aan hebt.
caseih212
Ik zal zo eem in de boeken kijken 😉
frankod
Zo uit m'n hoofd, maakt de sensor die in de thermostaat zit bij koude temperatuur contact met de massa (-) en bij hogere temperatuur verbreekt hij het contact waardoor het lampje uitgaat. (Zelfde principe bij het olielampje)
Volgens mij heb ik wel een schema van een D326, stuur maar ff een PB
baggerfarher
Het hele controle circuit is massa geschakelt. zijn we achter..
dus de sensoren met een kabel aan het middenste pootje (lamp).en dan een plus halen van de zekering kast. die draad gaat van lampje na lampje. (olie druk en laadstroom)wel ff controleren of het aansluitpuntje kortst bij het huis geen massa maakt. deed er 1 bij ons..
baggerfarher
Wie wwet er waar ik die kleine fittingen kan vinden?
wij hebben er 2 kapot. en kramp of granit heeft ze niet...
gesselink
Hallo allemaal, bedankt voor jullie discussie. Het schema van een D326 heb ik wel. Alleen daar staat tussen de - van het laadlampje en de - van het lampje van de thermostaat een verbinding met een schakelingetje ertussen die niet uitgelegd is. De thermostaat maakt in ieder geval geen contact met massa als hij koud is. De rest werkt wel, alleen het lampje licht nu nog niet op bij op contact zetten. Is er misschien nog een schakelingetje te verzinnen?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 326 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!