Kopmoer hydraulische cilinder losmaken

Een van de cilinders van mijn Quicke 640 voorlader lekt behoorlijk olie. Ondanks dat ik geen enkele ervaring heb met hydrauliek leek het mij een mooi klusje om zelf te doen. Ik heb wat instructie filmpjes op youtube gekeken en ik dacht goed voor bereid aan de klus te beginnen.

De voorbeelden die ik vind draaien allemaal direct een moer van de cylinder af om vervolgens de zuiger te kunnen verwijderen.

Bij mij kom ik als eerste een borgring tegen. Ik heb deze verwijderd en vervolgens geprobeerd de kop los te draaien, maar met een pijptang en een verlenging van 2 meter komt er niet echt beweging in. Nu zou de volgende optie naar mijn idee warmstoken moeten zijn, maar ik dacht ik check eerst eens even hier of ik misschien iets verkeerd doe. Ik snap namelijk de functie van de borgring niet helemaal.
henri-brink

Bijlages

(klik om te vergroten)

Hier zie je de kop en de borgring.

(klik om te vergroten)

Dit is de cilinder in zijn geheel

Reacties

+1
GerbertXL
Kun je het gedeelte achter de borgring naar binnen tikken? Zoja, dan zit in het binnenwerk nog een borging, als die weg is trek je de hele zooi eruit.
henri-brink
@GerbertXL Thanks, omdat er een verdikking op het uiteinde zat(met markeringen van een pijptang) leek het me logisch dat die er af moest. Maar ik kan idd het gedeelte achter de borgring naar binnen drukken. Ik lees dat het best een stukje naar achter moet, dus heb ff een doorslag besteld. Ik hou jullie op de hoogte.
+1
JD3010
@henri-brink Als ik in m'n onderdelen boek kijk, zal je toch die ring vd buitenpijp af moeten draaien. In de buitenpijp zit een stanggeleider en die zit met die borging vast.
De cilinders van m'n bietenrooier lijken er sprekend op.
+1
henri-brink
Het is gelukt(om hem los te halen)! bedankt voor het meedenken!
@JD3010 idd de ring moest van de pijp afgedraaid worden. Ik denk dat je het gedeelte achter de borgring naar achteren kan tikken om het te beschermen bij de verhitting die nodig is om de loctite van de ring los te maken.
Heb het met een klein soldeer brandertje verhit. Daarna met een pijptang en verlenging van 2.5 meter kreeg ik hem los....
JD3010
@henri-brink Superrr!! Mooi dat het je gelukt is.
Gerron
@henri-brink Ik heb zelf eens de domme fout gemaakt dat ik de cilinder in de bankschroef deed waardoor ik de kop dichtkneep en het losdraaien een stuk moeilijker ging....
Arie_MF
Als je geen aanhaalmoment weet kun je voor je begint met een centerpunt beide onderdelen markeren zodat het in ieder geval weer net zo vast komt te zitten.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!