Deutz D40 - Vraag over Olie + plamuren

Eigenlijk heb ik 2 vragen:
1) Is het normaal dat de motorolie van mijn deutz D40 nog steeds doorschijnend is zoals nieuwe olie? Ze zit er ondertussen toch al een tijdje op en bij de andere traktor ziet ze metteen zwart. Ik heb de olie er wel zelf niet opgedaan, dus ik kan niet zeggen welke er op zit.

2) In de zomer zou ik diezelfde Deutz D40 opnieuw in de verf willen zetten, maar er zitten nogal wat gaten in het plaatwerk. Zou ik die gaten (max 1cm diameter) kunne plamuren en waar kan ik dat product kopen?

grtjs: Alexander Segers
Alexander Segers

Reacties

ihc-driver
1: als je motor erg schoon is van binnen blijft de olie ook langer schoon dus is geen probleem. Je hebt een erg schone motor van binnen.

2: Als er gaten in het plaatwerk zit moet je die oplassen en niet opvullen met plamuur, plamuur is eigenlijk alleen geschikt om deukjes weg te werken.
de yanmarman
2. je kan beter de gaten dichtlassen anders gaan die plamuur uit die gaten vallen na ne tijd
Tom VB
Plamuur voor deuken en plamuur met polyester erin voor kleine gaten is via de automaterialen shop te halen. Mechanisatie bedrijven hebben het vaak ook wel.
Koop Motip, goed spul vind ik. motip.nl/
Alexander Segers
Heeeel erg bedankt voor alle hulp!
djwpk
Een opmerking over het plamuren,
Om geen eilanden/vlekken(1) in je lak te krijgen. Altijd plamuren op blanke plaat(2).
Plamuur is net een spons.
Het zuigt dus al het vocht op waar het mee in aanraking komt. water, olie, diesel, thinner, enz, enz,
Wat ook weer voor eilanden/vlekken in de lak zorgt.
Gaten altijd dicht lassen.
Gebruik een schuurblok voor het beste resultaat.
(1).Eilanden/vlekken. Kringen in de verf/lak op de plek waar plamuur zit!
(2). Blanke plaat. Dus geen verf/lak resten. Geen roest. Plamuur hecht niet op roest.
Dus roestige delen behandelen met een roest stopper.
Nog beter stralen.

Ik wens je veel plezier met je projeckt!!!
Alexander Segers
Kan het ook dat die motor nog steeds zo schoon is vanbinnen als die al meer dan 6000 uren op de teller heeft? lijkt mij onrealistisch, maar ik ken er niet zoveel van.
ihc-driver
Als die altijd netjes zijn beurten op tijd en moet goede kwaliteit olie gehad heeft dan kan het wel. Moet de motor wel in goede staat zijn. En zon tractor hoeft natuurlijk niet echt meer te werken en veel te lopen dus de olie blijft dan langer schoon.
Wimsumar
Beste Alexander Segers: Zeker in een dieselmotor is iedere motorolie eigenlijk binnen korte tijd zwart. Immers, een 'diesel' heeft nogal wat roet bij de verbranding. Dit gaat zeker op bij een "oude Deutz".
Ikzelf gebruik een S.T.O.U.-olie ( een oliesoort die in alle reservoirs van de treker kan). Deze oliesoort blijft enkele tientallen uren redelijk blank van kleur (geeft en goed gevoel) maar wordt uiteindelijk ook zwart.
De zwarte kleur komt door de koolstof uit de roetdeeltjes en is niet schadelijk: koolstof smeert.
Vraag blijft hoe lang de olie al in jouw Deutz zit en kun je achterhalen welk soort olie dit is geweest?
Alexander Segers
Ja ik ben er ook helemaal niet gerust op, dus ik moet zo snel mogelijk achterhalen welke olie er op zit, of gewoon nieuwe erop doen voor de veiligheid. Hel lijkt wel olie van de hydraulic die erin zit
KHD Deutz-Fahr
2. Gaten dicht plamuren, dat werkt niet zo best, plamuur valt er doorheen, of je krijgt een hele 'puist' aan de binnenkant van het plaatwerk. Dicht lassen, goed af bramen, en dan plamuren, en dan flink schuren. Daarna afwerken met spuit plamuur, om de geplamuurde oppervlakken, en de niet geplamuurde oppervlakken goed op elkaar aan te laten sluiten.
Wimsumar
Beste Alexander Segers]

Quote:
Het lijkt wel olie van de hydraulic

Het is in ieder geval olie, dus de motor wordt gesmeerd. Gezien jouw "verhaal" zou ik zeggen: vervang deze olie (+ filter). Daar wordt je niet arm van.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D40 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!