Wie heeft ervaring in het gebruik van de nieuwe Fieldtrac mini tractoren 18 PK en 22 PK

IK ben op zoek naar mensen die de afgelopen paar jaar een FIELDTRAC mini tractor gekocht hebben. Graag zou ik hun ervaring kennen i.v.m. degelijkheid, gebruiksgemak.

Deel dit topic

Reacties

inspecteurfendt
Ik heb er geen ervaring mee. Ik ben namelijk zelf op zoek naar een minitractor maar ik skip die Chineesjes, mede omdat deze nieuw net boven mijn budget liggen. Ik zou eerder kijken voor een jonge occasie yanmar, iseki, kubota,.... maar zoals ik al zei, ik heb er geen ervaring mee en je moet de pro’s en contra’s afwegen.
Sideswipe
@inspecteurfendt Ik heb daarom toen ook een Kubota GT21 gekocht (Japans importmodel van de periode 2000-2002).
inspecteurfendt
@Sideswipe ik heb sinds gisteren een yanmar ym 1510. Al een wat ouder model maar alles is mechanisch bediend en dus makkelijk te herstellen, in tegenstelling tot powershift en elektronische hef, aftakasinschakeling,...
Sideswipe
@inspecteurfendt Mooie trekker, waarschijnlijk ook beter kwaliteit als zo'n fieldtrac
+1
inspecteurfendt
@Sideswipe morgen wordt hij geleverd 😄 hij is allesins wel iets goedkoper dan een nieuwe fieldtrac en onderdelen zat. Hij zit nog goed in de lak en mechanisch alles in orde gezet.
pvb1
Deze worden gemaakt in India...….en hebben de technische achtergrond van Yanmar en Mitsubishi...…..
inspecteurfendt
@pvb1 idd, de nieuwere yanmars komen uit india, de oude uit Japan. Dat fieldtrac ook van daar afkomstig is wist ik niet.
Sideswipe
@pvb1 Wat houd dat dan in "met de technische achtergrond van......."
+1
Sideswipe
Wat mij opvalt is dat ze er qua model/details er erg oud uitzien. Ik heb wel eens naar een nieuwe gekeken maar ze zien er uit als of ze een 40 of 30 jaar oude tractor helemaal hebben gerestaureerd.

Beetje lastig uitleggen maar je zit dus dus echt op de versnellingsbak en alle hendels bedien je dus ook op de versnellingsbak. Net als bij een ouderwetse tractor.
Bij andere tractoren zit dat meer "dicht".

Ik kreeg echt het gevoel dat ik naar een gerestaureerde, in nieuwstaat zijnde, oldtimer stond te kijken. Een Kubota/Iseki/Yanmar van 25 jaar oud zien er moderner uit.
Sideswipe
Dit bedoel ik, Als je die uitlaat en hendels zo ziet, lijkt het eenheel oud model wat opnieuw is gebouwd.

Niet dat het nu heel belangrijk is want je koopt m niet om de show te stelen maar volgens mij is het technisch ook op oudere techniek gebaseerd want bijvoorbeeld alleen als handbak te koop.

(klik om te vergroten)

+1
pvb1
Ik heb dan toch de knoop doorgehakt en een 4 maanden geleden een nieuwe fieldtrac 22 pk gekocht...…
Ik kan alleen maar zeggen dat het tot nu toe 100% is meegevallen.... ±50 uren gedaan. verbruikt weinig, en is zeer sterk.....
Sideswipe
@pvb1 Als ie werkt is het toch goed!.

Ik heb begrepen dat het een oud model mitsubishi is die ze in licentie namaken. Ik had er toen ook naar gekeken maar door de hefcapaciteit vielen ze gelijk af.
16045HSX
Hoe bevalt de Fieldtrac?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0