Same Centauro - Afstellen koppeling aftakas .

Hallo, ik heb een probleem met mijn aftakas.
Kan deze niet bij draaiende motor inschakelen omdat de koppeling niet werkt.
weet iemand of er een aparte afstelling hiervoor is?

gr Jan.
jan-zandinga

Reacties

Fast Eddy
Doet hij het wel als je de koppeling intrapt?
jan-zandinga
@Fast Eddy Hoi Eddy, als je de koppeling intrapt trap je de aftakas niet vrij om in te schakelen.
Als hij ingeschakeld is en je trapt dan de koppeling in stopt hij wel met draaien, maar als je de koppeling weer laat komen dan klapt hij er in een keer in.
Fast Eddy
@jan-zandinga

Dat zou wel moeten met in getrapte koppeling.
wim-same
@jan-zandinga Uit dit verhaal lijkt het dat de aftakas koppeling te krap afgesteld staat.
wim-same
De Same Centauro heeft een aparte handkoppeling voor de aftakas. Om wat voor Centauro gaat het ? Je had de Centauro, Centauro 60, Centauro 65 en de Centauro 70. De 70 is een totaal andere trekker.
jan-zandinga
@wim-same Hallo Wim,
die van mij heeft geen aparte handkoppeling welk type en bouwjaar hij is heb ik geen flauw idee van.
Het is wel zo dat als ik de koppeling intrap er nog een kort stangetje meebeweegt.
Zou het misschien kunnen zijn dat deze dient voor de aftakas? (soort koppeling?)
wim-same
@jan-zandinga De eerste Centauro's hadden inderdaad nog geen handkoppeling, maar een twee traps voet koppeling. Naar alle waarschijnlijkheid zit de aftakas plaat vast gekleefd, en anders is de afstelling totaal verkeerd. Voel je wel eerst een stukje vrije slag ( met lichte veerdruk ) daarna een stuk als je verder intrapt, je rijwerk koppelijg, en dan weer een weerstand, en als je nog verder intrapt je rijwerk + aftakas koppeling. ? Als je de laatste weerstand niet voelt, dan is hij verkeerd afgesteld, Als je die weerstand wel voelt, en de aftakas komt niet vrij, dan zit de plaat vast gekleefd.
wim-same
@jan-zandinga Dat korte stangetje, die met een stang met veer aan je koppelings pedaal verbonden is , is een tandwiel remmetje.
jan-zandinga
Hoi Wim, vrije slag is goed en voel ook de tweede weerstand. weet jij waar ik een werkplaats handboek kan kopen? Dan zal wat jij zegt de plaat vast gekleefd zijn, maar zonder handboek te gaan sleutelen lijkt me toch niet zo verstandig.
wim-same
@jan-zandinga @joop-same verkoopt alle SAME boeken. Vraag het hem eens.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Centauro en hebben de trefwoorden aftakas en afstellen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!