Ford 7810 - Diesel verbruiksmeter maken?

Beste tractorfans, ik wil het dieselverbruik constant gaan meten op mijn tractor, ik heb niks van elektronica in het dieselcircuit zitten dus ik moet van nul af aan beginnen! Weet soms iemand van jullie hoe je redelijk eenvoudig een verbruiksmeter kan maken? Deze moet constant het momentele verbruik weergeven en ook het totale dagverbruik laten zien. En hij moet ook handmatig kunnen gereset worden voor de volgende dag.

Julie zijn alvast bedankt voor jullie reacties!

Deel dit topic

Ford 7810

Reacties

old man jose
Tachometer tussen plaatsen, even googlen
Kost je 0,08 seconde
Hano-Deutz
@old man jose: nu heeft die misschien wel een klok maar nu weet die toch nog niet hoe dat die moet worden aangesloten. En die klokjes in die links zijn voor op motoren met electronica erop, dat zit volgens mij niet op een ford 7810.
tvt145
Nee, zit daar niet op... maar zuipen doet ie toch wel!
WimBe
Maar dit klokje staat ook los van de al aanwezige klokjes 😉 Er moet gewoon een verbruiksmeter in de toevoerleiding, en dat naar zon klokje toe.
tvt145
En de retour dan?
WimBe
Daar moet ook een flowmeter tussen... Staat ook in de link. Maar je hebt gelijk, daar moet ook eentje, anders klopt het niet.
tvt145
Oh, heb link niet bekeken... Waar moet je dit voor weten, Ford 7810?
Die van ons zuipt erg, maar trekt wel geweldig!
Valtra-Fordpower
De flowmeter wordt geplaatst voor de het filter, dus ook vaak voor het retour systeem.
WimBe
Maar dan ben je niet goed aan het meten, de retour loopt vaak terug naar de tank... Dus dan klopt je verbruik niet. 😉 Lees die link maar eens.
Valtra-Fordpower
Mijn retour van de Ford gaat terug naar de filter 😉 Maar inderdaad gaat er ook nog een leiding die in de tank druppelt.
WimBe
Terug naar filter? Vanaf waar gaat de retour naar de tank dan?
fordmajor
Ik heb een rond pomp systeem door het filter
VolvoPowerT700
Als je de folder goed bekijkt zit er 1 flowmeter je leiding naar de mazoutpomp en 1 op retourleiding dus klopt het wel. Maar weet iemand hier hoeveel zo'n systeem kost?
NH-Ford
Kiek um, wat een pracht combi op de foto onder het topic :lol:
WimBe
@fordmajor

Dan komt je retour weer op de zeg maar ingang filter?
Valtra-Fordpower
Juist.
WimBe
Oké, vaak wordt dit juist niet gedaan ivm opwarmen van diesel. Nja dan ben je dus 1 flowmeter nodig 😉
Ford 7810
@tvt145: Het was gewoon omdat ik dit wilde instaleren, en zou graag het verbruik zien als ik bezig ben. Het moet niet maar denk dat het toch wel eens interessant is om te weten wat hij verbruikt op bepaalde momenten! Ik heb met de uren die ik gereden heb en met de hoeveelheid getankte diesel berekend en hij verbruikt iets rond de 6à8 liter per uur.

@VolvoPowerT700: Ik heb een prijs aanvraag gedaan bij een bedrijf en ik zal jullie laten weten wat zo’n systeem kost 😉.
Er moet sowieso een debietmeter in de aanvoer en retour leiding komen, want het verbruik is het verschil tussen de aanvoer en afvoer hoeveelheid 😉, dus wat er door de motor verbruikt wordt!

@WimBe : Waar de retour naar loopt maakt toch niet uit? Want dat is toch altijd niet verbruikte diesel? Dus als je die van het aanvoer debiet aftelt weet je toch exact wat je verbruikt?
WimBe
@Ford 7810

Ja maar bij dat systeem (waar de retour dus in het systeem voor de br pomp blijft) is er maar 1 flowmeter nodig, namelijk voor het filter. Omdat de retourdiesel ervoor zorgt dat er minder diesel uit de tank nodig is snappie? 😉
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 7810 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!