Illustratie van:

Steyr 540 - transmissie olie steyr 540

Ik wou de transmissie olie van mijn steyr 540 vervangen, maar toen ik de oliepeilstok van de transmissie olie bekeek zat de olie ver boven de 2 strepen op de peilstok. is dit een probleem en hoeveel moet ik juist bijvullen?
heeft er toevallig ook nog iemand een peilstok liggen voor de moter olie? de mijne is opgegeten door de motor

Deel dit topic

Reacties

Boemrang
Kijk eens aan, een motor die peilstokken op eet.
Je moet hem wel olie voeren, hahahhaha.
DorusDeutz
Hej Maarten,
toevallig heb ik kortgeleden ook de transmissieolie van onze steyr ververst. Ik heb er ongeveer 20 ltr. ingegoten, maar dit kan verschillen per uitvoering denk ik. Als het peil ver boven het tweede streepje staat, kan dit meerdere dingen betekenen. Er kan bijv. water bijgelopen zijn (wit/geel/lichtbruine olie), er kan ook hydrauliekolie bijgelopen zijn, maar dan moet je niet meer kunnen heffen. Het is in elk geval niet zo best als er te veel in zit, ik denk dat je dan onnodig veel weerstand hebt. Maar: je kunt beter te veel als te kort olie in de bak hebben. Een peilstok heb ik trouwens niet liggen.
Groetjes
hewi
Www.hanomag.nl jansen duiven

hebben er , en weten er alles van.
maartensprangers
Dank u voor reacties

@ dorusdeutz
dan denk ik dat er water is bijgelopen want het zit er ver over en heeft zowat een witgele kleur en heeft een rare consistentie
wil hem vervangen maar dan moet ik wel weten dat er geen water meer bijkomt
heeft iemand een idee hoe dit kan?
@ hewi
zal een bellen naar hanomag, jansen
old man jose
Kijk hier voor web :
jansenduiven.nl/pages/
Het water komt misschien via de schakelpoken in de bak.
DorusDeutz
@ old man jose
ja dat zou heel goed kunnen, dan moeten er ff nieuwe kapjes overheen. Daar heb ik er ook nog twee van nodig, want die van mij zijn helemaal doorgescheurd.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr 540 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
3