Ford 5640 - Hef werkt niet

De hef inrichting gaat niet omhoog of naar beneden van een ford 5640.
dat geeft hij ook aan op het dashbord wat kan het zijn
ford 9600

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

jammermaarhelaas
Heb je de snelhefknop (tuimelschakelaar) die achter de versnellingshendels zit omlaag staan?
Heb je de daalsnelheids-draaiknop (links boven op hefpaneel) op maximaal staan? Als die helemaal linksom gedraaid wordt hoor/voel je een klik, dan staat de hef op slot.
Heb je de hefhendel met draaiende motor helemaal omhoog en weer helemaal omlaag gezet? Dan komt de hendel (potmeter) langs de stand die overeen (hoort te stemmen) stemt met de stand van de hefarm (potmeter op de hefarm) en zou de hendel (en de hef) weer moeten gaan functioneren.
Als het goed is zou op dat moment het gele lampje op het hefpaneel ook niet meer mogen branden.

Als je dit allemaal gedaan hebt dan zou de hef moeten werken. Zo niet, dan is er allicht een electronica storing, al herken ik code 51 niet.
nhmonteur
Dit betekend gewoon dat je hef op slot staat op 51% van de hefhoogte.
In principe moet je je hefhendel een keer naar beneden doen en weer omhoog en dan zou hij het moeten doen. Tenzij idd de daalsnelheid helemaal linksom staat en dus de hef op slot staat.
rijkjd
Werken de schakelaars op t spatbord wel?
ford 9600
@nhmonteur .
heb geprobeerd zoals jullie zeiden. de hef heeft even gewerkt maar ik denk dat er ergens een storing in zit. ook knippert het logootje links onder in de hoek op het dachbord
De schakelaars op het spatbord werken niet

(klik om te vergroten)

jammermaarhelaas
@ford 9600

Allicht weet je het wel, maar de schakelaars op de spatborden werken alleen als je de hendel van de hef helemaal in de onderste stand zet, en dat naar rechts drukt, en nog even een stukje verder naar onderen doet voorbij de aanslag.
Heeft onze 7840 vroeger ook gehad. Zat in de elektronica geloof ik of een sensor stuk oid
inter533thebest
Haal de zekering van de hef er maar eens uit heb ik ook vaker gehad.
ford 9600
Hef werk weer. bedankt allen voor de info.
+1
hans30
@ford 9600 wat was nu de oorzaak?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 5640 en hebben de trefwoorden hefinrichting en storing geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!