Illustratie van:

Fiat 80-90 - Fiat 80-90 DT stuurt enorm zwaar

Hallo,
Ik heb een probleem met mijn fiat 80-90 DT uit 1992. Hij stuurt enorm zwaar. Soms zo zwaar dat sturen amper mogelijk is. Dit probleem heb ik niet constant maar treedt onregelmatig op. Heb ook het idee dat het toerenafhankelijk is. Iemand een idee wat dit kan zijn.

Alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

nielsve
Volgens mij te weinig olie?
Ik denk dat rechtsboven de motor een potje zit waarvan je het olie peil eens van moet controleren. Daar zit het toch bij onze 70-90.
Bakker S
Kun je ook verschil merken als je op het moment van zwaar sturen de trekker voor ff omhoog krikt. Het kan zijn dat het in het scharnier punt zit. Anders zou ik denken aan het filter. Dat zit in dat bakje van de stuurbekrachtiging olie. Genoeg olie erin? Je kunt er wel motor olie in doen. Is dun en stuurt dan makkelijker. Succes
JohnDeere - 6110
@Bakker S Op de krik zetten hebben we nog niet geprobeerd. Een ander ding is dat er bij ons geen reservoir rechts boven de motor zit. Wel zit er een vuldop op de rechterkant van de motor boven de stuurpomp. Als ik hier in kijk zie ik 2 tandwielen. Zou dit een vulpunt kunnen zijn ?
Bakker S
Links moet een olie reservoir zitten voor de stuurbekrachtiging. Zie ff op mijn foto!

(klik om te vergroten)

Olie reservoir links boven de brandstof filters
JohnDeere - 6110
@Bakker S Zo ziet het er bij mij uit. Vreemd dat er verschil in zit.

(klik om te vergroten)

Bakker S
@JohnDeere - 6110 zie ff naar de leidingen. Haalt hij olie uit de versnellingsbak? Versnellingsbak en achterbrug is bij mij hetzelfde. Sommige trekkers is dit gescheiden zoals de Fiat 90-90
JohnDeere - 6110
@Bakker S Er loopt een leiding van de achterbrug naar het filter. Dus hij haalt dan zijn olie uit de achterbrug ? Is het niveau hiervan ergens te peilen ?
Bakker S
@JohnDeere - 6110 Oliepijl zit achterop onder de topstang rechts. Links zit de verstelling van de pto 540/1000. Dop 13 past daarop. Tip niet vast draaien met de sleutel. Dan Kun je zo pijlen zonder sleutel. De stuurpomp zit het dichst bij de radiatuur!!
+2
Bakker S
@JohnDeere - 6110 Je mag ook wel een paar foto 's plaatsen van deze trekker. Je trekker foto 's op je profiel zijn nogal groen...
JohnDeere - 6110
@Bakker S Haha ja klopt zal ik binnenkort even doen.
Arie_MF
Kan ook zijn dat de orbitrol versleten is.
Bakker S
@Arie_MF Hij heeft geen fronthef op voorlader. Die 2 van ons zitten bijde al over de 12000 uur. Wij hebben die orbitrol nog niet vernieuwd.... Daarmee sluit ik niet uit dat hij stuk kan zijn.
jd4050
Zit je aanzuigfilter misschien los dat hij lucht aanzuigt?
+2
JohnDeere - 6110
Een aantal liters olie erbij en het probleem is opgelost. bedankt
fiatgroep
@JohnDeere - 6110 hoeveel als ik vragen mag want er zit nogal wat liters in
Volgens mij zat er dan niet veel meer in .
JohnDeere - 6110
@fiatgroep 5 a 6 liter, heel wat achterstallig onderhoud aan het wegwerken van de vorige eigenaar...
+1
fiatgroep
@JohnDeere - 6110 oké dat valt mee ik kan dan niet snappen dat het daar aan gelegen heeft want ook al is er 20 liter uit moet hij nog goed sturen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 80-90 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1.299