Zettelmeyer ZL 602 - Starterkrans op kleine plek versleten

Hallo,

Bij onze zettelmeyer krast eens in de zoveel keer de startmotor over de starterkrans en start hij niet. Na een paar keer proberen pakt hij en start hij wel. Nu hebben we gekeken naar de starterkrans en die is op een kleine plek helemaal kaal. De bendix is ook versleten en gaan we sowieso vervangen.

Nu vroegen we ons af hoe het kan dat de starterkrans op een kleine plek versleten is en voor de rest gewoon goed. Zou dit komen doordat telkens stopt op dezelfde positie?

Alv. Bedankt!

Deel dit topic

fergusonnetje

Reacties

Kees2030
Dat moet dan haast wel hè.
blauwe tractor
Als je al zover bent dat je de starterkrans goed kunt bekijken even enkele graden verplaatsen dan is het euvel verholpen.
Suc6
Klein Rot
@blauwe tractor
Dan is het ook een klein klusje om er direct een nieuwe op te zetten, in combinatie met een nieuw bendix tandwiel kan je dan weer jaren vooruit.
MartinZaandam
Ik kan dat type shovel niet, maar normaliter is het zo; Dat een brandstof motor tijdens het uitzetten naar een bepaalde stand zakt, de starterkrans zit dan ook vaak op de zelfde plaats bij de startmotor. Zoals Klein Rot ook schrijft, is het dan het handigst om er een nieuwe omheen te krimpen. Heb je die niet voor handen, moeilijk leverbaar, geen tijd om stil te staan, dan heb heb je meestal nog twee mogelijkheden, namelijk starterkrans heet stoken en doorschuiven of heet stoken en omdraaien. Maar het mooist is natuurlijk een nieuwe plaatsen
hans30
@MartinZaandam bij onze met perkins motor kon ik de oude er zo met een hamertje af tikken. Nieuwe koste ca 80 Euro, warm maken en er op leggen. Ik weet niet wat voor motor in een zettelmeyer ligt en hoeveel werk dat dan is. Bij ons was het wel lastig en direct een nieuwe dus gedaan.
hans30
@hans30

(klik om te vergroten)

Zo heb ik hem warm gemaakt
dendeze
Ik draai die dan gewoonlijk om, heet stoken en omdraaien, een fluitje van een cent, mogelijk moet je dan wel de tanden opnieuw handmatig wat aanschuinen, behalve wanneer het gewone rechte tanden zijn.
Kijk ook of je bendix er wel ver genoeg uitkomt als je start.
joop-same
Warm stoken en een stuk doorschuiven en de tanden bijwerken, en het is weer voor tijden goed.
Normaal zijn er een paar plekken waar de motor blijft staan, het zou kunnen dat je een cilinder met lage compressie hebt.
fergusonnetje
Hallo allemaal.
Bedankt voor de tips! We gaan eens kijken wat we er mee gaan doen. Ik denk dat een nieuwe het beste is.
Kees2030
Zal denk ik een Deutz 1011 motor in liggen.
fergusonnetje
@Kees2030 klopt
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zettelmeyer ZL 602 en hebben de trefwoorden startmotor en versleten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!