David Brown 990 - Lekkage uit de verstuiver naar de retour

Ten eerste alvast bedankt voor het lezen en de eventuele hulp. Wederom kom ik weer bij jullie uit met een probleem. Uit een van de verstuivers lekt een behoorlijke hoeveelheid diesel uit het kapje die de retourleiding bevestigt. Het begon eerst in mindere mate en ik heb hem toen aangedraaid en nu is het een behoorlijke lekkage. Ik heb het kapje losgedraaid de verstuiver eruit gehaald en alles schoongemaakt met perslucht ook het gat waar deze in zit. De retourleiding niet bedenk ik me net. Vervolgens alles weer in elkaar gezet goed aangedraaid totdat het echt niet verder kon en het lekken begon zo weer. Ligt dit aan de verstuiver zelf of aan het kapje of moet ik het ergens anders zoeken?
PS ik weet niet of dit nog van invloed is maar op 1 van de verstuiverleidingen heb ik een nieuwe bout gemonteerd die in de brandstofpomp gaat. Dit in overleg met een LMB is niet de originele bout die hadden ze daar niet, kan eventueel een originele bestellen bij de With als jullie denken dat dit van invloed is. Het lekken begon wel kort na deze montage.

Deel dit topic

DB990jesse

Reacties

paulusmahandel
Aan het verhaal te horen is er een verkeerde verstuiver gemonteerd
Origineel zit er een verstuiver met buitendraad in, waar de leiding aan gemonteerd zit vanaf de brandstofpomp.
Maar ik denk dat het verstandig is om de desbetreffende verstuiver eruit te halen, en er mee naar de With te rijden.
Als je dichter bij Friesland woont, ik heb ook wel 1 liggen.
Maar een foto van jou verstuiver, maakt veel duidelijk
DB990jesse
@paulusmahandel Die zit er ook op, de leiding zit aan de verstuiver gemonteerd met inderdaad buitendraad. De bout waar ik het over had is de bout met terugslagklep die je in de pomp draait om de leiding aan de pomp te monteren. Heb net even naar fotos gekeken van verstuivers en zie dat ik niet de hele verstuiver eraf heb gehad. Alleen de pen die in de verstuiver zit. Ben niet heel ervaren met dit soort werk vandaar.
DB990jesse
Zojuist de betreffende verstuiver laten testen, deze werkte naar behoren het verstuiven was goed en de druk ook.
Zal de lekkage dan puur in het koperen kopje zitten waarmee je de retour vastdraait?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 990 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!