Problemen met hef of afstelling

Hallo ik heb een Same centauro van 1967. Maar ik ondervind problemen met mijn hef.
Er zitten 2 hendels voor de hefbediening onder het stuur. Ik heb een 2 schaar wentelploeg en hij heft hem maar met moeite. Als ik het kleinste hendeltje naar boven zet en de grote naar onder gaat de hef naar boven met een soort tikkend geluid (taktaktak) klikt niet gezond en ook niet echt spectaculair. Is geen enkele andere stand heft hij meer dan 10cm en stopt dan en hoor je weer het tikkend geluid van de pomp vermoed ik. Oliepeil staat boven het maximum waarom weet ik ook niet. Er zal waarschijnlijk wel iets kapot zijn, of een afstelling?
Ik hoor het graag alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

wim-same
Dan staat hij in de trekkracht regeling met de meeste hefkracht omhoog. Kleinste hendel naar beneden en de grote omhoog dan heft hij op. De grote hendel helemaal naar beneden en dan kan je met de kleine de trekkracht regeling instellen. Dit moet je zo instellen da als er enige geringe slip optreed, dat hij iets bij gaat heffen, Zodra de trekker weer rijd met minder slip zakt de hef weer iets.
same heeft hier vroeger octrooi op gehad, en heeft met ploegwedstrijden ook veel prijzen gewonnen. Dus als alles nog goed werkt..... en goed afgesteld word..... Succes.
Fendt 311 LSA
Oke! Ik zal dit even proberen bedankt voor de uitleg.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden hef en same centauro geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN