Kuilblok verdelen met kniklader

Ik wil een gesneden kuilblok met vrij lang gras, op pakken en verdelen op een mini shovel/kniklader. heeft hiervoor al iets gezien of een idee om dat te maken? bovenlosser o.i.d??

Deel dit topic

Reacties

spenentrekker
Volgens mij maakt trioliet zo'n systeem om kuilblokken te verdelen. Een bovenlosser noemen ze dat daar. Je moet maar eens kijken op hun website.
SJB533
Bovenlossers zijn optie op kuilvoersnijders. Kun je de situatieschets even maken? Omdat je prat over een knikladertje?
boer
Als je toch met een shoveltje rijd kan je toch dat blok ook omgooien en zo verdelen
Wimsumar
Beste Krulle: Zet A.U.B. dat plan uit het hoofd.
Het aller-handigste, -goedkoopste, -gemakelijkste en zéker niet het slechtste voersysteem is de blokken/pakken zo voor het voerhek te plaatsen.
Vooral met lang kuilgras is dan de opname het best met de minste hoeveelheid restvoer.
Krulle
Tis voor un schaffer 336.tis voor op hollandse stal dus niet zo veel ruimte en hoogte is ook beperkt. Ik dacht ook aan een vork met een bovenlosser. AP heeft ook al zoiets ap-online.nl/content/pdf%20files/… alleen deze is te zwaar en werk miss niet in lang gras.
Pascal
Idd. Gewoon voor het voerhek zetten en af en toe aanschuiven.
SJB533
Nooit gedacht aan een doseerwagen en dan een oud trekkertje er voor, zonder beugel eventueel...
Krulle
Doseerwagen is te breed, dus dat gaat niet
boer
Buiten een vaste opstelling maken voor een blokkenwagen en dan dat je daar een blok in flikkert en dan dat ide het verdeelt er uit gooit dat je het met een knijper bakje aan de shovel naar binnen rijd
SJB533
Dan heb je t zeker niet breed?
Krulle
Hmm ik dacht meer aan een vork maken en daar een wals boven die je hydraulisch laat zakken die het links en rechts verdeeld;)..

tis ongeveer 2 mtr breed.. gemiddelde blokken wagen is 2.30 breed Amigo 15 van schuitemaker was 2.00 en dat kan net wel net niet, das kloten.
John k
Zelfde wat @boer zegt, gewoon rechtstreeks verdelen met een vork aan de shovel, snelste en goedkoopst
willem en mf
Je kunt ook de ene kopen die bij ap staat en er lange tanden op zetten. ik denk dat als je de blokken doormidden haalt en dan gewoon erin donderen. Ik denk dat dat de goedkoopste is. Boer @ voor die vaste opstelling moet ook een trekker en als die gekocht moet worden gaat het aardig in de prijzen lopen.
JOHNDEEREBOERTJE
Wij doen het thuis gewoon met een mestklem, dat gaat ook best en dan met de gavel aanschuiven.
valtradriver
Deze mensen maken wat jij zoek: vdw.be/index.php/Produkten/…

Video:
me
Zitten met t zelfde probleem, kuil kan je bij ons op de grup niet helemaal voorgooien want dan ligt t op je matten en roosters .. dus in dat geval hou je pad over van 180 .. Deden eerst balen over lengte op de lepels en dan de plakken eraf gooien.

Sinds dit jaar rijkuil, hebben een kuilsnijder op minishovel ( niet zo'n grote, kosten trouwens geen drol ) En zetten meerder blokken op het gangpad om daar vanaf te verdelen met de gavel.
Dit is wel oplossing, maar schijnt ook niet overal even fijn te werken! Zeker niet als je gras wat langer en taai is.
ap-online.nl/catalogus/Ap/…
coenvaltra
Gewoon op de grond gooien, paar keer er door rossen en er voor schuiven, doen wij al jaaren bij pinken/ koeien, op diemanier mengen we er ook mais en eventueel stro door. gaat super
t6010plus
Mest klem en maar schudden
Wimsumar
Beste Krulle: Alle machientjes met een loswals is helemaal niets waard omdat graskuil eromheen gaat wikkelen ( ik spreek uit ervaring met m'n eigen "krabbakje".)
Hoeveel dieren staan er eigenlijk op de stal?
(Ik vermoed dat dit een dusdanig aantal is dat mechanisatie altijd te duur is en het voeren met vork/gavel "de moeite niet waard is.)
coenvaltra
Die bakjes bende kost alleen maar een boel geld, je kunt het blok ook nog buiten tegen de muur aanzetten of tegen de kuilbuld en gewoon met de grond bak op de schover er af pakken en er voor kiepen en wat er voor drukken
me
Beetje met bak rossen en verdelen en mengen weet ik niet of ik dat wat vindt .. Net lomp zat, breek je shoveltje ook mee af. En dan moet je ook door het voer heen rijden waarschijnlijk waar het ook niet smakelijker op wordt. Ik gok trouwnes dat de ruimte ook niet voor op dat voerpad want ik gok dat t niet om ligboxenstal gaat. Die zijn zoiezo ruimer opgezet dus ja ..
coenvaltra
Gaat hier alleen om kuil dus je gooit het op de het begin van de voergang heen en je schuift het steeds naar de zijkand, shoveltje is gemaakt om mee te werken dus kan dat wel hebben zo zwaar is kuil nou ook weer niet
BEboer
Of je zet een blok af met de blokkensnijder voor de stal en neemt dan met mestklem of strovork laagjes van 30 cm af en rijd ze binnen heb je op 5 min ook wel gedaan denkik 😄
dx11
Kuilvoersnijder met hefmast nemen, en an blokken van een meter hoog snijden.

Die in de lengterichting oppakken, en dan in de lengterichting voor de koeien zetten.

Dan heb je het minste broei, het minste werk, en het schoonste stal.
Krulle
@ valtradriver: zoiets komt aardig in de buurt ja! alleen zal die bak wel te zwaar zijn. Maar als het systeem werkt voor kuilgras, dan neem ik zelf het lasapparaat ter hand om zoiets te maken;)..

@wimsumar, staan 70 koeien op dat is wel dusdanig aantal om te mechaniseren dacht ik. we zetten nu ook de blokken op de vorogang en dan met de vork verdelen, maar dit moet toch makkelijker kunnen.

Alleen het wordt denk ik zelf iets bouwen, als het systeem maar werkt. Krabbak walsen zijn vaak klein van diameter daardoor wikkelen ze vol. Blokkenwagens bijv. van schuitemaker, daar zit een wals in met grote diameter. Heb nog nooit gehoord dat deze vol loopt? miss dus idee een bak maken met 1 grote wals en een ketting er onder voor links en rechts lossend?
WimBe
@Krulle

Haha, vooral de afvoerband van een SR wil vollopen... Zolang je een grote diameter hebt + niet al te grote kammen, valt dit wel mee 😉
Wimsumar
Beste Krulle: Inderdaad, voor 70 dieren is mechanisatie verantwoord, alleen is het jammer dat de maatvoering van de toepasbare mechanisatie dusdanig beperkt van omvang is dat je zegt met de hand/vork sneller te kunnen voeren.
P.S.: Dat maakt jouw op 21-jarige leeftijd toch ook nog niet zoveel uit? 😉
Krulle
@wimsumar, idd is dat jammer, maar we zien het als een uitdaging om toch iets te bedenken. en als jong persoon kan ik best aan de vork staan wat dan ook zeker gebeurd! alleen het moet toch makkelijker kunnen? hele leven vorken is ook geen vooruitzicht toch haha?... Het is streven is ook neit sneller te voeren maar voor al arbeidsverlichtend. ALs je even snel voert met mechanisatie als met de vork dan heb je al wat bereikt toch;)
Wimsumar
Beste Krulle: Al met al dan is zo'n doseerbakje in het filmpje uit Valtradriver zijn reactie misschien iets om nader te bekijken of dat wat is.

Nogmaals dit filmpje:
valtradriver
Om het wikkelen tegen te gaan op de wals zou je dat klaphek zoals je die op de wals van een SR amigo klap in het klein na kunnen maken!
Wimsumar
Beste Valtradriver]

Quote:
wikkelen

Eerst proberen en in ieder geval met meer messen inkuilen.
valtradriver
Ik las in een voorgaande reactie van iemand met "heel veel ervaring" die daar juist voor waarschuwde 😉
Dus wilde ik deze jongeman van veel frustraties en gevloek behoeden 😄

@Wimsumar

Quote:
Alle machientjes met een loswals is helemaal niets waard omdat graskuil eromheen gaat wikkelen ( ik spreek uit ervaring met m'n eigen "krabbakje".)
Wimsumar
Beste Valtradriver: Och, uiteindelijk is 'met veel f. en g.' een goede leerschool 😃
valtradriver
Idd,wat moet er van de jonge generatie terecht komen,stel dat ze al ergens aan beginnen gaan ze eerst al de mogelijke aanloopproblemen via dit medium uitsluiten....hier kunnen nooit geen 'harde' boeren uit voortkomen 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
34
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
185