Illustratie van:

Renault 1181-4 - Carterdruk, of iets anders

Sinds een tijdje geleden heeft mijn Renault 1181-4 de onhebbelijke gewoonte gekregen om tijdens het lopen zijn territorium af te bakenen met motor olie, dit druppelt langs de pijlstok.
Ik heb hem afgelopen jaar gekocht en even lekker losgetrokken met woelen bij de buren.
Ik moet het ontluchtings pijpje nog even nakijken, maar maak me nu toch een beetje zorgen dat hij wat mankeert.
de een zegt carterdruk en de ander zegt dat de o ring van de pijlstok versleten is en er altijd olie uit dat gat komt als je de stok er uithaalt.

hebben jullie een idee?
ik ben ook opzoek naar instructie en of werkplaats handboeken van deze trekker, heeft iemand wat liggen?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
boegie
Dampt de trekker ook uit de carterontluchting of uit het gat van de pijlstok?
De meeste trekkers smeren inderdaad olie wanneer de pijlstok eruitgetrokken wordt. Een nieuw rubber zal mogelijk de olielekkerij/verlies stoppen, maar verhelpt het probleem met betrekking tot carterdruk natuurlijk niet.
Verder een mooie trekker! Alleen hoort deze orgineel niet rood gezien de gewichtendrager?
assink
MWM motoren hebben de carteronluchting naar het luchtfilter toe volgens mij. Onze fendt 108 had dit wel namelijk. Wij dachten toen ook dat de carterontluchting verstopt was, omdat er bij ons ook olie langs de pijlstok kwam. Helaas was deze niet verstopt, maar kwam hier ook behoorlijk veel olie uit gespuugd toen we de slang er af haalden. Dus veel carterdruk.
Trekker is toen maar verkocht, want revisie oversteeg de waarde van de trekker.
atlaspower
Nieuw ringetje en gaan,, stelt niet veel voor 10 euro cent en probleem opgelost, waar komt deze vandaan,? Mijn oom heeft zo 1tje ooit nieuw gekocht
+1
fabian
Hij komt bij een handelaar vandaan uit het zuiden van het land

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 1181-4 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0